Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Η Ακολουθία των Παθών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας


 Το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης 5 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία των Παθών στον κατάμεστο από πιστούς  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας. O Σεβασμιώτατος, που ανέγνωσε το πρώτο εκ των δώδεκα Ευαγγελίων του Όρθρου της Μεγάλης Παρασκευής, στο τέλος της ακολουθίας, αφού σημείωσε ότι ετούτη την ώρα που βρίσκεται επί του Σταυρού ο Κύριός μας θα πρέπει να έχουμε κατά νουν ότι εκουσίως καταδέχθηκε το Πάθος και θυσιάστηκε για την δική μας σωτηρία, ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση.
Στην ακολουθία έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι του ναού και παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, τον οποίο συνόδευαν οι Διοικητές των Τμημάτων του Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ιεράπετρας, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Ηλίας Νταραράς
Αργoτερα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος άκουσε στον ίδιο ναό την «Παρισταμένη», που αποτελεί έναν λαϊκό θρησκευτικό θρηνητικό στιχούργημα, το οποίο απέδωσε ενώπιον του Εσταυρωμένου η κ. Γαρυφαλιά Μεχελάρου.


Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας


Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 5 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους του Ναού, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο πολυάριθμο εκκλησίασμα χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση. Οι πλείστοι των πιστών κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων και στο τέλος όλοι έλαβαν από το χέρι του λειτουργού Επισκόπου το αντίδωρο.
Πλήθος ευσεβών χριστιανών παρακολούθησε την ιερά Μυσταγωγία, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, τον οποίο συνόδευε ο Διοικητής του Α.Τ. Σητείας κ. Γ. Μάλλιος.

Το Ιερό Ευχέλαιο και η Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας


Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 4 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας.


Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τη συγχωρητική ευχή και έχρισε με άγιο έλαιο τους παρισταμένους πιστούς πλαισιούμενος από τους δύο Εφημερίους του ναού.


Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλό υπόλοιπο της Μεγάλης Εβδομάδος και καλή Ανάσταση.www.imis.gr