Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία της Μεγ. Τετάρτης στο Ιερό Προσκύνημα Mιχαήλ Αρχαγγέλου Ιεράπετρας


Το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 4 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία των Ωρών και στη συνέχεια τέλεσε την τελευταία Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου πόλεως Ιεράπετρας.
Στο τέλος της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, και προέτρεψε  όλοι να βιώσουμε με ιερά κατάνυξη τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού για να αξιωθούμε να γευθούμε την πνευματική χαρά και αγαλλίαση της λαμπροφόρου και ζωηφόρου Αναστάσεώς Του.


www.imis.gr

Η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.
Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης 3 Aπριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου της Αγίας και Μεγάλης Τετάρτης στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.Το περίφημο Δοξαστικό των Αποστίχων, γνωστό ως το «τροπάριο της Κασσιανής», στο οποίο η Οσία Κασσιανή η Υμνογράφος περιγράφει με μοναδικό ποιητικό και λυρικό τρόπο τη μετάνοια της αμαρτωλής γυναίκας, «της αλειψάσης τον Κύριον μύρω», απέδωσε απέδωσε μελωδικότατα και με κατάνυξη η πολυμελής χορωδία του ναού, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη.
Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια σε όλο το εκκλησίασμα καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας.Στην ακολουθία, που έλαβαν μέρος οι δύο Εφημέριοι του ναού, παρέστησαν οι πρώην Δήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Νικ. Χριστοφακάκης και κ. Σ. Αναστασάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλ. Νταραράς, ο Αντιδήμαρχος κ. Εμμαν. Λουτσέτης, ο Περιφερ. Σύμβουλος κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, ο εξ Ιεράπετρας Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, και ο δημ. Σύμβουλος κ. Γ. Κουγιουμτζάκης.


www.imis.gr

Η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων ΑγιασμένουΤο απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης 3 Aπριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, τέλεσε το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τη συγχωρητική ευχή και έχρισε με άγιο έλαιο όλους τους παρισταμένους πιστούς, ευχηθείς τη θεραπεία των ψυχικών και σωματικών ασθενειών με την αγιαστική χάρη του Ευχελαίου.