Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

Η κοπή της Βασιλόπιτας της Ε.ΔΙ.Κ. Ιεράπετρας


Tο εσπέρας της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα των Εθελοντών Διασωστών Κρήτης (Ε.ΔΙ.Κ.) Ιεράπετρας, που φιλοξενούνται σε αίθουσα του πρώην Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε χρόνια πολλά και έδωσε συγχαρητήρια στους εθελοντές της Ε.ΔΙ.Κ., οι οποίοι από το περίσσευμα της αγαπώσης καρδιάς τους και του προσωπικού τους χρόνου προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στον συνάνθρωπο και στο τόπο, όποτε και όταν χρειασθεί. Τους διαβεβαίωσε ότι χαίρεται που η ομάδα τους μεγαλώνει κάθε χρόνο και απαρτίζεται από νέα πρόσωπα νέα κυρίως στην ηλικία, και ότι η Ιερά Μητρόπολη θα παραμείνει δίπλα τους, αναγνωρίζοντας την προσφορά και την συμβολή τους.Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την πρόσκληση και έδωσε τα συγχαρητήριά του στην ομάδα της Ε.ΔΙ.Κ. Ιεράπετρας, η οποία συνεχώς μεγαλώνει και δίνει πάντα το παρόν στις ανάγκες του τόπου μας.
Τέλος, ο πρόεδρος της Ε.ΔΙ.Κ. Ιεράπετρας κ. Νικ. Παπαδάκης ευχαρίστησε όλους του παρευρισκόμενους και ιδιαίτερα τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, αλλά και τον Δήμαρχο κ. Καλαντζάκη, που από την πρώτη ημέρα της δημιουργία της ομάδας είναι δίπλα τους.
Στην εκδήλωση παρευερέθηκαν, εκτός από τον Δήμαρχο κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη, οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής, κ. Εμμ. Βρυγιωνάκης και κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, υπεύθυνη της πολιτικής προστασίας στον Δήμο Ιεράπετρας, και οι εκπρόσωποι του Υπολιμεναρχείου Ιεράπετρας Ανθυπολοίραχος Λ.Σ. κ. Γεώργιος Πατεράκης και Μιχαήλ Μπαχλιτζανάης, ο Πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ. στο Λασίθι κ. Γ. Αϊβαλιώτης, ο κ. Νικ. Παντιέρας, Δ/ντής του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεαπόλεως, οι εθελοντές και οι εθελόντριες της ομάδας κ.α.


www.imis.grΗ κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού & Φιλοδασικού Συλλόγου Μεσελέρων


Το μεσημέρι της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού και Φιλοδασικού Συλλόγου Μεσελέρων Ιεράπετρας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Σχολείου του χωριού, όπου σήμερα στεγάζεται η «Ωλέρια βιβλιοθήκη». Ο Σεβ/τος ευχήθηκε στον Πρόεδρο κ. Μιχαήλ Περαντώνη και το Δ.Σ. καλή χρονιά, καλή δύναμη και ο Παντοδύναμος Θεός να τους στηρίζει το έργο τους. Όπως σημείωσε, είναι σημαντική η δράση του συλλόγου σ’ αυτό το ιστορικό χωριό, το οποίο διαθέτει πολλά και σημαντικά χριστιανικά μνημεία με σημαντικότερο την ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένης, που δεσπόζει στην περιοχή. Επίσης Σεβ. κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του συλλόγου για την αποστολή του εξαιρετικού ημερολογίου του συλλόγου με το υπέροχο φωτογραφικό υλικό.Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχ. Περαντώνης αντευχήθηκε καλή χρονιά και ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την παρουσία του και τα καλά του λόγια, και αφού έκανε μια αναφορά στα πεπραγμένα του συλλόγου τη χρονιά που πέρασε, επισήμανε ότι θεωρεί δεδομένη τη συνεργασία, όπως μέχρι σήμερα, με την τοπική Εκκλησία και ιδιαίτερα με την Ενορία Μεσελέρων.
Στην τελετή έλαβαν μέρος ο Εφημέριος της Ενορίας π. Εμμανουήλ Παπαευαγγελίδης και ο Εφημέριος Γρα-Λυγιάς και πρώην Εφημέριος Μεσελέρων π. Ιωάννης Τράκος, ενώ παρέστησαν ο πρόεδρος κ. Εμμαν. Σκουλούδης και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Μεσελέρων, τα μέλη του συλλόγου και πολλοί Μεσελεριανοί που διαμένουν στην πόλη της Ιεράπετρας.


www.imis.grΗ Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Μαύρου Κολύμπου


Την Κυριακή του Ασώτου, 4 Φεβρουαρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Γεωργίου Κοπανάκη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μαύρου Κολύμπου.Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα, ερμηνεύοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα της παραβολής του ασώτου υιού και του σπλαχνικού πατέρα, υπογραμμίζοντας ότι την απέραντη αγαπη του εύσπλαχνου, πανάγαθου και φιλάνθρωπου Θεού για όλα τα παιδιά του, που αναμένει και δέχεται με πολλή χαρά όποιον επιστρέφει κοντά Του. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία της μετάνοιας και συνέδεσε την παραβολή με τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα και τον σύγχρονο άνθρωπο που έχει αποπροσανατολισθεί, αυτονομηθεί και απομακρυνθεί από τον Θεό και ευχήθηκε όλοι, ενόψει της προοετοιμασίας για την είσοδο στη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, να θελήσουν να κάνουν μία νέα αρχή αληθινής ζωής, αποκαθιστώντας τις σχέσεις τους με τον Θεό και τους συνανθρώπους.www.imis.gr