Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο


Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους της πόλεως, τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου κατά το έτος 2018 και στη συνέχεια ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Δήμου Ιεράπετρας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Δήμαρχο κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη, τόν Πρόεδρο κ. Ηλία Νταραρά και στα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καλή και δημιουργική χρονιά με συνεργασία και ομόνοια, καλές αποφάσεις για το καλό του τόπου και καλή δύναμη στο δύσκολο και πολύτιμο έργο τους. Διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι η συνεργασία της Τοπικής Εκκλησίας με τοη Δήμο Ιεράπετρας θα συνεχιστεί το ίδιο αρμονικά για την προαγωγή της τοπικής κοινωνίας και μόνο, με γνώμονα το συμφέρον και την πρόοδο της γεραπετρίτικης κοινωνίας. Ήδη, όπως επεσήμανε ο Σεβ., τα πρώτα αποτελέσματα συνεργασίας έδωσαν καρπούς με τη δρομολόγηση της ανακατασκευής του Γηροκομείου της πόλης.Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. για την άψογη συνεργασία με την Τοπική Εκκλησία και ευχήθηκε το νέο έτος να είναι έτος δημιουργικό.
Νωρίτερα ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη στο γραφείο του και του ευχήθηκε καλή χρονιά με πολλή δύναμη για την επιτέλεση του έργου της δημοτικής Αρχής για βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, παρουσία των Αντιδημάρχων. Συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Δήμου Ιεράπετρας και για ζητήματα που αφορούν την ανάδειξη της Ιεράπετρας και την προαγωγή και αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας. Στη ο Σεβ. συνοδευομένος από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους επισκέφτηκε τους εργαζομένους και τους ευχήθηκε καλή χρονιά και δύναμη από το Θεό στην εξάσκηση των καθηκόντων τους.


www.imis.gr

Η Βασιλόπιτα του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας
Tην Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του  Νοσοκομείου Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου-Κ.Υ. Ιεράπετρας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο.
Ο Σεβασμώτατος ευχήθηκε σε όλους και ιδιαίτερα στους εργαζόμενους καλή χρονιά και δύναμη στο σημαντικό για την τοπική κοινωνία μας έργο τους. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της υγείας των συνανθρώπων μας. Επίσης, ευχήθηκε καλή ανάρρωση στον ιατρό και πρώην Πρόεδρο Συλλόγου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Αντώνη Τσικαλουδάκη.
Ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Αρακαδάκης ευχαρίστησε την Εκκλησία και προσωπικά τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, που πάντα είναι δίπλα τους και έμπρακτα στηρίζει τις προσπάθειες για εύρυθμη λειτουργία και ενίσχυση του νοσοκομείου.


Στην τελετή, που συντόνισε η Γραμματέας του συλλόγου κ. Μαρία Μαρκάκη και έλαβε μέρος ο υπεύθυνος Κληρικός του Νοσοκομείου Αιδεσιμολ. Πρωτ. Εμμανουήλ Μολυμπάκης, παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αργ. Πανταζής και κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας κ. Αντ. Πετράς, η Διοικήτρια των Νοσοκομείων Νομού Λασιθιου κ. Μαρία Σπινθούρη, ο Αν. Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Αρακαδάκης, ο Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Χαραλ. Κανάκης, ο υπεύθυνος του Ε.Κ.Α.Β. Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Αγγελάκης, το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου. 

Η κοπή της Βασιλόπιτας της Ένωσης Α.Σ. Ιεράπετρας
Tο πρωί της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Τρύφωνος Νέου Μύρτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος μετέβη στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Α.Σ. Ιεράπετρας στην περιοχή «Παπαλάκους» Ιεράπετρας, όπου ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα της Συνεταιριστικής Οργάνωσης.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα μέλη της διοίκησης και στους εργαζομένους καλή δύναμη στο έργο τους και καλή συνεργασία, και ο Άγιος μάρτυς Τρύφων, προστάτης των γεωργών, να προστατεύει τις καλλιέργειες όλων των αγροτών παραγωγών, οι οποίοι αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής αλλά και της εθνικής μας οικονομίας.    
Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Οργάνωσης κ. Νικ. Δασκαλάκης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την παρουσία του και για το γεγονός ότι πάντοτε συμπαρίσταται και ευρίσκεται κοντά στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.
Εκτός από τον Πρόεδρο κ. Νικ. Δασκαλάκη, τα μέλη του Δ.Σ. και τους εργαζόμενους της Ένωσης Α.Σ. Ιεράπετρας, στην τελετή παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής, η Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Αικατερίνα Τρικαλουδάκη και άλλοι εκπρόσωποι αγροτικών φορέων της περιοχής.Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Τρύφωνος Νέου Μύρτου Οι αγρότες της Ιεράπετρας τίμησαν τον προστάτη άγιό τους
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών και του αγροτικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας τιμήθηκε την  Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου η μνήμη του Αγίου μάρτυρος Τρύφωνος, προστάτου των γεωργών, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Νέου Μύρτου Ιεράπετρας.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και τέλος διάβασε την ευχές-εξορκισμό του Αγίου Τρύφωνος «εις κήπους, αμπελώνας και χωράφια». 
Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο, τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη ο Άγιος Τρύφων, επειδή αρνήθηκε να θυσιάσει στους θεούς των ειδωλωλατρών ομολογώντας με παρησία την πίστη του στον Τριαδικό και μόνο αληθινό Θεό, και στο μαρτύριο που ακολούθησε  με την αποκοπή της τιμίας κεφαλής του. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη τιμής της μνήμης των Αγίων της Εκκλησίας μας και στην ζωντανή παρουσία τους στη ζωή των πιστών, προκειμένου να παραδειγματιζόμαστε, να ενισχύεται η πίστη μας και να λαμβάνουμε ψυχική δύμανη για να ανταπεξερχόμαστε στις δυσκολίες των χαλαιπών καιρών μας. Ακόμα, ευχήθηκε ο τιμώμενος άγιος, ως  προστάτης των γεωργών, να προστατεύει τους αγρότες από κάθε λογής θεομηνίες και καταστροφές, και να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών των ανεμόπληκτων καλλιεργητών των θερμοκηπίων της περιοχής, που αποτελούν τους στυλοβάτες της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πολυάριθμους αγρότες της περιοχής που συμμετείχαν στην πανήγυρη καλό μήνα και χρόνια πολλά με τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Τρύφωνος.


Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λασιθίου και Πρόεδρος της Ένωσης Α.Σ. Ιεράπετρας κ. Νικ. Δασκαλάκης, ο Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Αικατ. Τρικαλουδάκη, εκπρόσωποι αγροτικών Φορέων της περιοχής και πλήθος αγροτών της ευρύτερης περιοχής που προσήλθαν για να τιμήσουν τον προστάτη άγιό τους.