Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου στo Γυμνάσιo Τουρλωτής και στο Δημοτικό Σχολείο ΣφάκαςTo  Γυμνάσιo Τουρλωτής και το Δημοτικό Σχολείο Σφάκας, που φιλοξενείται προσωρινά στους χώρους του παλιού Δημοτικού Σχολείου της Τουρλωτής, αύλειο χώρο του επιβλητικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.
Ειδικότερα, Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμολ. Εφημέριο της Ενορίας Τουρλωτής Πρωτ. Νικόλαο Φραγκίδη, ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα του Γυμνασίου Τουρλωτής και στη συνέχεια διένειμε το συνοπτικό ημερολόγιο του 2018 και τον σελιδοδείκτη που εξέδωσε για το νέο έτος η Ιερά Μητρόπολη. Επίσης σε όλους τους μαθητές της Β΄ τάξης διένειμε αντίτυπα της Καινής Διαθήκης.


Ο Σεβ. αντάλλαξε ευχές για τη νέα χρονιά με τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Σαρικλάκη και τους καθηγητές του σχολείου, στους οποίους επέδωσε το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως. 
Επίσης, ευχήθηκε στη Διευθύντρια κ. Δέσποινα Συντυχάκη, στις δασκάλες και στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σφάκας καλή χρονιά και διένειμε σε όλα τα παιδιά σελιδοδείκτες με την εικόνα του νέου Οσίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία, και το ημερολόγιο του 2018.

Τα ονομαστήρια του Ηγουμένου της Ι. Μονής Τοπλού Σητείας

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, μνήμη του αγίου Φιλοθέου και των λοιπών έξι Μαρτύρων των εν Σαμοσάτοις τελειωθέντων, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και Παναγίας Ακρωτηριανής Τοπλού Σητείας, όπου παρέστησαν συμπροσευχόμενοι από του Ιερού Βήματος ο Σεβ. Mητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.
Συλλειτούργησαν ο εορτάζων Ηγούμενος Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και άλλοι Κληρικοί, ενώ μετά την Απόλυση ο Σεβ. κ. Κύριλλος μεταφέροντας και τις ευχές του Σεβ. κ. Ιωσήφ ευχήθηκε στον εορτάζοντα Ηγούμενο να έχει υγεία, μακροημέρευση και την άνωθεν ενίσχυση για τη συνέχιση της αγαπητικής διακονίας του στην ιστορική Ιερά Μονή Τοπλού, η οποία υπάρχει όντως φιλόθεος και φιλάνθρωπος.
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου  Αντιπλοίαρχος κ. Γεώργιος Καθεκλάκης, ο πρόεδρος των Βιοκαλλιεργητών Σητείας «ΒΙΟ-SITIA» Α.Ε. κ. Χαράλαμπος Λεβαντάκης και ευλαβείς προσκυνητές της Μονής.
Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας στο Επιμελητήριο Λασιθίου


Τo εσπέρας της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της θητείας του νέου Διοικητικού Συμβουλιου και στη συνέχεια ευλόγησε την Βασιλόπιτα του Επιμελητηρίου Λασιθίου. Στην τελετή έλαβε μέρος και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Γεράσιμο.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε στον Πρόεδρο κ. Θωμά Χαριτάκη και τα μέλη του Δ.Σ. καλή χρονιά και καλή δύναμη στο έργο τους.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θωμάς Χαριτάκης απηύθυνε ευχές για μια καλύτερη, παραγωγικότερη και ανταγωνιστικότερη χρονιά και για ένα καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον για τη μικρομεσαία επιχείρηση, που εξακολουθεί να δοκιμάζεται δεινώς από την υπερφορολόγηση και απουσία αναπτυξιακής δυναμικής στην εθνική οικονομία. Κατή τη διάρκεια της εκδήλωσης το Επιμελητήριο Λασιθίου βράβευσε τρεις επιχειρήσεις του Νομού στις οποίες απονεμήθηκαν Αριστεία Επιχειρηματικότητας.
Στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας παρέστησαν οι Βουλευτές του Ν. Λασιθίου κ. Εμμαν. Θραψανιώτης και Ιω. Πλακιωτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός και Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, ο Αστυνομικος Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμαν. Παπαδάκης, ο πρώην Πρόεδρος του του Επιμελητηρίου κ. Νικ. Τζανόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Εμμαν. Αλιφιεράκης, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου κ. Εμμαν. Πεπόνης, ο Αντιπρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε. και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων.


www.imis.gr