Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Χανδρά

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Χανδρά, όπου περιστοιχούμενος από τον Αιδεσιμ. Πρωτ. Αντώνιο Τσαγκαράκη, Αρχιερατικό Επίτροπο της Ε´ Αρχιερατικής Περιφέρειας, ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα του σχολείου και ευχήθηκε καλή χρονιά σε διδάσκοντες και διδασκομένους. Στη συνέχεια διένειμε σε όλους μαθητές και τις μαθήτριες μαζί με την Βασιλόπιτα το νέο συνοπτικό ημερολόγιο και τους σελιδοδείκτες της Ιεράς Μητροπόλεως, και τέλος διαμοίρασε την Καινή Διαθήκη στους μαθητές της Β΄ τάξης.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους διδάσκοντες του σχολείου στην αίθουσα του συλλόγου των καθηγητών, οι οποίοι και ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δυσπρόσιτη αυτή σχολική μονάδα στην ορεινή ενδοχώρα της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης του Δήμου Σητείας.

Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου σε Γυμνάσιο Κουτσουρά και Λύκειο Μακρύ Γιαλού
Το Γυμνάσιο Κουτσουρά και το Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, στο πλαίσιο των καθιερωμένων επισκέψεων του σε όλα τα σχολεία της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

Στο Γυμνάσιο Κουτσουρά τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα η Διευθύντρια, πρεσβυτέρα Νεκταρία Κωστάκη, και ο σύλλογος των διδασκόντων του σχολείου. Ο Σεβασμιώτατος πέρασε από όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά, διανέμοντάς τους ημερολόγια και σελιδοδείκτες που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη και περιέχει την εικόνα του νέου αγίου της Εκκλησίας μας, Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία, και ημερολόγιο του έτους 2018. Επίσης, ο Σεβ. κ. Κύριλλος διαμοίρασε στους 40 μαθητές της Β΄ τάξης αντίτυπα της Καινής Διαθήκης από τις εκδόσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως «Παναγία η Ακρωτηριανή».


 Στο συστεγαζόμενο στις ίδιες σχολικές εγκαταστάσεις Λύκειο Μακρύ Γιαλού, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  κ. Κύριλλο υποδέχθηκε ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Πατεράκης και οι καθηγητές του σχολείου. Ο Σεβ. κ. Κύριλλος μοίρασε στους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τμημάτων μοίρασε μαζί με τις ευχές του για το νέο έτος το συνοπτικό ημερολόγιο και σελιδοδείκτες της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ στους τελειόφοιτους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που ευχήθηκε καλή προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις, διένειμε και το  ημερολόγιο τσέπης της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας για το 2018. Ακόμα αντάλλαξε ευχές για καλή χρονιά με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

Κατά την επίσκεψή του στις αίθουσες διδασκαλίας του Γυμνασίου Κουτσουρά και του Γενικού Λυκείου Μακρύ Γιαλού τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο συνόδευαν ο Αιδεσιμολ. Πρωτ.  Ιωάννης Νεστοράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Στ΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας, ο Αιδεσιμ. Οικονόμος π. Κων/νος Κεντριστάκης, Εφημέριος Ενορίας Κουτσουρά, και ο καθηγητής των δύο σχολείων π. Εμμανουήλ Φραγκιαδάκης, Εφημέριος Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου πόλεως Σητείας.


Αγιασμός και κοπή Βασιλόπιτας στο 3ο Κ.Ε.Π. Ζήρου από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. ΚύριλλοΤην Παρασκευή 19 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού της Μονάδος, τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα στο 3ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (Κ.Ε.Π.) Ζήρου.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στον Διοικητή, στα στελέχη και στους υπηρετούντες σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας καλή χρονιά, γεμάτη υγεία και δύναμη, προκειμένου να συνεχίσουν να επιτελούν την αποστολή τους για την προάσπιση και διασφάλιση της εθνικής μας ασφάλειας και ακεραιότητας, με τη βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και προστατών της Αεροπορίας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, χάρη στο επίπονο έργο τους για την υπεράσπιση του αεροπορικού ελέγχου της πατρίδος, εμείς είμαστε ήσυχοι και ασφαλείς στους δύσκολους καιρούς μας.
Ο Διοικητής του 3ου Κ.Ε.Π. Σμήναρχος κ. Εμμανουήλ Πάνου ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλο, για την τιμή της πορουσίας του, επισημαίνοντας ότι πάντοτε είναι κοντά τους και ευχαρίστως ανταποκρίνεται σε κάθε πρόσκληση της Μονάδος.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση στην αίθουσα της Μονάδος.
Στην ακολουθία του Αγιασμού και στην τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας συμμετείχαν οι Αιδεσιμώτατοι Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε´ Αρχιερατικής Περιφέρειας, και π. Γεώργιος Φυτρολάκης, Εφημέριος της Ενορίας Ζήρου.