Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Κοπή Βασιλόπιτας της Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Τράπεζας Αίματος Παχείας Άμμου


Το μεσημέρι της Κυριακής 7 Ιανουαρίου, στο κτήριο του Πολιτιστικού Κέντρου (παλαιό Τελωνείο), στο λιμάνι της Παχείας Άμμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα της Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Παχείας Άμμου.
Ο Σεβ. συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συλλόγου και όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά «ζωής» και το θεάρεστο έργο που επιτελούν, και ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους καλή χρονιά με υγεία και τη ευλογία του Θεού. Πρώτος αιμοδότης, όπως είπε είναι ο ίδιος ο Χριστός μας, που έχυσε πάνω στο Σταυρό το αίμα του για όλους τους ανθρώπους. Αυτόν μιμούμαστε και εμείς κάθε φορά που θυσιάζομε λίγο από το χρόνο μας και προσφέρομε αίμα για τον πάσχοντα συνάνθωπό μας, κάτι που η επιστήμη δεν μπορεί να κάνει.Ο Πρόεδρος της Ομάδας κ. Μιχαήλ Ματζαράκης ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο και τους παρισταμένους Κληρικούς Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Παΐσιο Δερμιτζάκη, Εφημέριο Παχείας Άμμου, και τον Αιδεσιμώτατο Οικονόμο π. Παντελεήμονα Καββουσανό, Εφημέριο Ενορίας Κάτω Χωριού, οι οποίοι είναι αρωγοί στο έργο του συλλόγου, και προέβη σε ένα σύντομο απολογισμό των αποτελεσμάτων από τις εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποίησε η Κινητή Μονάδα του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου του έτους 2017 στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Παχειάς Άμμου, και στις δεκάδες φιάλες αίματος που έχουν διατεθεί σε συνανθρώπους μας από την ευρύτερη περιοχής που χρειάσθηκαν αίμα.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μάνος Λουτσέτης και ο Πρόεδρος Επιτροπής Υγείας ιατρός κ. Αντώνιος Πετράς.


www.imis.gr

H εορτή του Τιμίου Προδρόμου στους Μεσελέρους Ιεράπετρας


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών πανηγύρισε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, εορτή της Συνάξεως του Τιμίου Προδρόμου, ο φερώνυμος ιστορικός Ιερός Ενοριακός Ναός των Μεσελέρων Ιεράπετρας.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πολυπληθές εκκλησίασμα.
Στην ομιλία του ο Σεβ.αναφέρθηκε στον βίο και στο βάπτισμα μετανοίας του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Όπως τόνισε, ήταν ο τελευταίος Προφήτης κήρυξε τον Μεσσία και αξιώθηκε όχι μόνο να τον γνωρίσει, αλλά να τον βαπτίσει και να μαρτυρήσει για Αυτόν, επειδή με θάρρος και παρρησία ήλεγξε τον Ηρώδη και η δράση του ενοχλούσε τους Φαρισαίους. Ευχήθηκε όλοι μας να ακούσουμε το κήρυγμα της μετανοίας και τη «φωνή βοώντος» στη σύγχρονη έρημο της ανθρωπότητας και να μην διστάζουμε, όταν χρειαστεί να ομολογούμε την Αλήθεια, αλλά να ζήσομε με λιτότητα και απλότητα, όπως έζησε και εκείνος, αντιστεκόμενοι στις σειρήνες της σύγχρονης καταναλωτικής κοινωνίας.Tέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαιτέρως στους εορτάζοντες παρόντες, στον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννη Αρώνη, ο οποίος, όπως κάθε χρόνο λαμπρύνει το ιερό αναλόγιο, αλλά και στον παριστάμενο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Γουλιδάκη.
Παρέστη πλήθος πιστών, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Πρόεδροςκ. Εμμαν. Σκουλούδης, και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Μεσελέρων, η καλλιτεχνική διευθύντρια της Χορωδίας του Δήμου Ιεράπετρας και καταξιωμένη μουσικός κ. Μαρία Παπαγιαννάκη κ.α.


 www.imis.gr