Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στον Σκινιά ΗρακλείουTην Κυριακή 10 Ιουνίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, κατόπιν κανονικής αδείας του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ζαχαρίου Γαλανάκη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αντωνίου Σκινιά Μονοφατσίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου.

Στην ομιλία του στο πολυάριθμο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέθηκε στην ευαγγελική περικοπή της κλήσεως των πρώτων μαθητών και Αποστόλων, τονίζοντας την πίστη, την υπακοή και την πρωτοφανή αποφασιστικότητά τους, αλλά και  τη διαρκή πρόσκληση της Εκκλησίας προς όλους μας για να γίνουμε  μαθητές του Χριστού και να ακολουθήσουμε τη συνειδητή εκκλησιαστική και πνευματική ζωή.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Kύριλλος ευχαρίστησε εγκάρδια τον επιχώριο Αρχιερέα, Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, για την κανονική άδεια να ιερουργήσει στην Επαρχία του, ευχήθηκε δε στον Ιεροψάλτη κ. Εμμανουήλ Γαλανάκη και στους οικείους του ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύσει τον μακαριστό πατέρα του Ζαχαρία εν χώρα ζώντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου