Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Η Ακολουθία των Παθών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας


 Το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης 5 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία των Παθών στον κατάμεστο από πιστούς  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας. O Σεβασμιώτατος, που ανέγνωσε το πρώτο εκ των δώδεκα Ευαγγελίων του Όρθρου της Μεγάλης Παρασκευής, στο τέλος της ακολουθίας, αφού σημείωσε ότι ετούτη την ώρα που βρίσκεται επί του Σταυρού ο Κύριός μας θα πρέπει να έχουμε κατά νουν ότι εκουσίως καταδέχθηκε το Πάθος και θυσιάστηκε για την δική μας σωτηρία, ευχήθηκε σε όλο το εκκλησίασμα χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση.
Στην ακολουθία έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι του ναού και παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, τον οποίο συνόδευαν οι Διοικητές των Τμημάτων του Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ιεράπετρας, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας κ. Ηλίας Νταραράς
Αργoτερα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος άκουσε στον ίδιο ναό την «Παρισταμένη», που αποτελεί έναν λαϊκό θρησκευτικό θρηνητικό στιχούργημα, το οποίο απέδωσε ενώπιον του Εσταυρωμένου η κ. Γαρυφαλιά Μεχελάρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου