Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Τρύφωνος Νέου Μύρτου Οι αγρότες της Ιεράπετρας τίμησαν τον προστάτη άγιό τους
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών και του αγροτικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας τιμήθηκε την  Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου η μνήμη του Αγίου μάρτυρος Τρύφωνος, προστάτου των γεωργών, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Νέου Μύρτου Ιεράπετρας.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και τέλος διάβασε την ευχές-εξορκισμό του Αγίου Τρύφωνος «εις κήπους, αμπελώνας και χωράφια». 
Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον βίο, τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη ο Άγιος Τρύφων, επειδή αρνήθηκε να θυσιάσει στους θεούς των ειδωλωλατρών ομολογώντας με παρησία την πίστη του στον Τριαδικό και μόνο αληθινό Θεό, και στο μαρτύριο που ακολούθησε  με την αποκοπή της τιμίας κεφαλής του. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη τιμής της μνήμης των Αγίων της Εκκλησίας μας και στην ζωντανή παρουσία τους στη ζωή των πιστών, προκειμένου να παραδειγματιζόμαστε, να ενισχύεται η πίστη μας και να λαμβάνουμε ψυχική δύμανη για να ανταπεξερχόμαστε στις δυσκολίες των χαλαιπών καιρών μας. Ακόμα, ευχήθηκε ο τιμώμενος άγιος, ως  προστάτης των γεωργών, να προστατεύει τους αγρότες από κάθε λογής θεομηνίες και καταστροφές, και να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών των ανεμόπληκτων καλλιεργητών των θερμοκηπίων της περιοχής, που αποτελούν τους στυλοβάτες της τοπικής αλλά και της εθνικής οικονομίας. Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πολυάριθμους αγρότες της περιοχής που συμμετείχαν στην πανήγυρη καλό μήνα και χρόνια πολλά με τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Τρύφωνος.


Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λασιθίου και Πρόεδρος της Ένωσης Α.Σ. Ιεράπετρας κ. Νικ. Δασκαλάκης, ο Γραμματέας του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Αικατ. Τρικαλουδάκη, εκπρόσωποι αγροτικών Φορέων της περιοχής και πλήθος αγροτών της ευρύτερης περιοχής που προσήλθαν για να τιμήσουν τον προστάτη άγιό τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου