Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

Κοπή Βασιλόπιτας του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας


Το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιανουαρίου στη μικρή αίθουσα δίπλα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μ. Μερκούρη» του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποίηθηκε η τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε όλους τους παριστάμενους φίλους του συλλόγου καλή χρονιά και χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη από τον Θεό για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, το οποίο έχει αρχίσει να αποδίδει τους πρώτους καρπούς, για τη συνέχιση και την ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου της πόλης. Επίσης ο Σεβασμώτατος τόνισε ότι η Εκκλησία είναι πάντοτε στο πλευρό του Συλλόγου, το έργο του οποίου έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία, για τη διασφάλιση του αγαθού της δημόσιας υγείας.
Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Ανδρ. Μαμαντόπουλος αναφέρθηκε σε ουσιαστικά προβλήματα και σε ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου, που αποτελούν και τους στόχους για το έτος 2018, και τόνισε ότι η ενιαία διοίκηση των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου θα πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας ως μια δορυφορική μονάδα υγείας.Ο Αν.Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Αρακαδάκης επίσης αναφέρθηκε στους στόχους της διοίκησης για το νέο έτος Γεώργιος. Δαρκαδάκης που αφορούν την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, την αναβάθμιση του ιατρικού εξοπλισμού και τα έργα συντήρησης των κτιριακών εγκταστάσεων για τη συνολική βελτίωση της εικόνας του Νοσοκομείου. Όπως σημείωσε σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου, την 7η Υ.Π.Ε. και την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και μέσω των Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων και του Ε.Σ.Π.Α. θα επιχειρηθεί η επίτευξη των προαναφερομένων στόχων.
Ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου κ. Χαρ. Κανάκης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του συλλόγου κατά τη χρονιά που πέρασε, ανακοίνωσε τις προσφορές φορέων και ιδιωτών για τον ιατρικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου, τονίζοντας ότι ο απολογισμός είναι κατά πολύ καλύτερος από τον αρχικό στόχο για το 2017, και ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για το αγκάλιασμα του συλλόγου και την παρουσία του.
Τέλος, ο πρώην Βουλευτής Λασιθίου κ. Κων. Δερμιτζάκης και η πολιτευτής κ. Ελένη Βλάση εξήραν τη δραστηριότητα του συλλόγου και επεσήμαναν την ανάγκη συνεχούς εγρήγορσης για να είναι σε πλήρη λειτουργία το Νοσοκομείο, η υπάρξη του οποίου αφορά όχι μόνο την υγεία και την ίδια τη ζωή των πολιτών της Ιεράπετρας.


www.imis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου