Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Καλαμαύκας


Με εκκλησιαστική λαμπρότητακαι μεγάλη συμμετοχή πιστώντης περιοχής πανηγύρισε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου, ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Καλαμαύκας Ιεράπετρας.
Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον Eφημέριο της Ενορίας Οικονόμο π. Γεώργιο Μοναχό καιτον Εφημέριο της Ενορίας Επάνω Χωριού Ιεράπετρας π. Στυλιανό Γωνιωτάκη, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στον εν λόγω πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό.
Ο Σεβασμιώτατος στην εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στο βίο τουτιμωμένου αγίου, επισημαίνοντας ότι δικαίως ο Όσιος Αντώνιος θεωρείται οκαθηγητής της ερήμου και πρότυπο του ασκητικού και αναχωρητικούβίου,λαμβάνοντας την επωνυμία Μέγας, λόγω των μεγάλων ασκητικώνκαμάτων του για την καλλιέργεια των αρετών και την αντιμετώπιση των επιθέσεων του διαβόλου. Επίσης, τόνισε ότι ο τιμώμενος Όσιος μας προβάλλει το ασκητικό ιδεώδες ως μέτρο και τρόπο ζωής στη σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία, με σωστή χρήση της ελεθερίας και του αυτεξουσίου μας.
Στην πανήγυρη του ναού παρέστησαν οι ενορίτες και άλλοι ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής καιη Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμαύκας κ. Ειρήνη Ψιλινάκη.


www.imis.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου