Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου στο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Παλαικάστρου.
Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Παλαικάστρου, όπου τον υποδέχθηκαν με πολλή εγκαρδιότητα ο Διευθυντής κ. Εμμανουήλ Κοντογιαννάκης και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος διένειμε σελιδοδείκτες με τη μορφή του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία και το ημερολόγιο του έτους 2018 και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου. Επίσης, έδωσε συγχαρητήρια στον Διευθυντή και στους δασκάλους για τις επιτυχίες του Δημοτικού Σχολείου Παλαικάστρου στην εκτέλεση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που συμμετείχε και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στο αξιόλογο έργο τους.

Ο Διευθυντής κ. Κοντογιαννάκης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την ιδιαίτερη τιμή να έλθει στο σχολείο τους, καθώς είναι η πρώτη φορά που Μητροπολίτης επισκέπτεται το Δημοτικό Σχολείο Παλαικάστρου.Επίσης την ίδια μέρα ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Παλαικάστρου και Αρχιερατικό Επίτροπο Δ΄ Αρχιερ. Περιφέρειας Αιδεσ. Πρωτ. Σπυρίδωνα Ρελάκη, πέρασε από τις τρεις τάξεις του γυμνασίου και μαζί με τις ευχές του για το νέο έτος και για καλή πρόοδο, μοίρασε το συνοπτικό ημερολόγιο του 2018. Επίσης διένειμε στους είκοσι (20) μαθητές της Β΄ τάξης αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, έκδοση του Κοινωφελούς Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Παναγία Ακρωτηριανή», με πρωτότυπο κείμενο και εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετάφραση των τεσσάρων Καθηγητών στη δημοτική γλώσσα.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αντάλλαξε ευχές με τον Διευθυντή κ. Σωτήριο Θανασία και τους καθηγητές του σχολείου, στους οποίους πρόσφερε το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως, που φέτος είναι αφιερωμένο στα χριστιανικά μνημεία Eνοριών της περιοχής Σητείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου