Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Mητροπολιτικό Ναό Αγ. Γεωργίου Ιεράπετρας


Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, όπου τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Καλλιόπης Κοκκινάκη-Λάππα.
Στην ομιλία του, αμέσως μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας της συγκύπτουσας γυναίκας. Όπως τόνισε ο καρδιογνώστης Κύριος μας Ιησούς Χριστός ευσπλαχίσθηκε και θεράπευσε τη γυναίκα, πρώτον διότι διέκρινε τη θερμή πίστη της και γνώριζε ποιο ήταν το πραγματικό συμφέρον της και δεύτερον για να μας διδάξει ότι ο Κύριος έκανε πράξη ζωής την αγαπητική κίνηση του Θεού προς τον άνθρωπο, που κορυφώθηκε με την ενανθρώπηση του Υιού και Λόγου του Θεού, δίδοντας το μήνυμα ότι το Σάββατο έγινε για τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος για το Σάββατο, όπως πίστευαν ο υποκριτής Αρχισυνάγωγος και οι ερμηνευτές του νόμου.
Τέλος ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε όλοι να μπορέσουμε να κατανοήσουμε και να ζήσουμε το μυστήριο της φιλανθρωπίας του Θεού, που κινούμενος από αγάπη προς τον άνθρωπο σαρκώθηκε και προσέλαβε την ανθρώπινη φύση για να τη σώσει από τη φθορά, τα πάθη και την αμαρτία.
Στην Aρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι του ναού, Πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζης και Οικονόμος Αθανάσιος Ταρλαντέζος, ενώ περέστη πλήθος πιστών.


www.imis.gr