Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη στον χώρο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείςΤο πρωί της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης επισκέφθηκαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας, όπου συγκεντρώνονται, διαχωρίζονται και συσκευάζονται τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα είδη ένδυσης και ατομικής υγιεινής και καθαριότητας που συγκεντρώθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας και τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής, προκειμένου να αποσταλούν στους πληγέντες από τη φονική πλημμύρα των προηγουμένων ημερών στη Δυτική Αττική. Παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς και η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ κ. Τζιρή.


Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε τα παριστάμενα μέλη του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Εθελοντών Διασωστών Κρήτης (Ε.ΔΙ.Κ. Ιεράπετρας), του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου και των λοιπών Φορέων και τις εθελοντικών ομάδων της Ιεράπετρας για τη συμμετοχή τους στην κοινή προσπάθεια για τη συλλογή και συσκευασία των παραπάνω ειδών, για την απάλυνση των πληγών των κατοίκων της Μάνδρας Αττικής και ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας. Όπως σημείωσε, η Ιεράπετρα απέδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι κοντά στον πάσχοντα συνάνθρωπο, γιατί έχει ανθρώπους με ειλικρινή φιλάνθρωπα και αλληλέγγυα αισθήματα.
Νωρίτερα επισκέφθηκε και τον χώρο του Ι.Κ.Ν. Αγίας Φωτεινής, όπου και εκεί συγκεντρώνονται με ικανοποιητικό ρυθμό τα παραπάνω είδη από τις Ενορίες της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας και θα παραδοθούν αργά το απόγευμα της Τρίτης 21 Νοεμβρίου στο χώρο του ΕΠΑΛ για να συσκευασθούν και να σταλούν στον προορισμό τους.


www.imis.gr

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας


Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο και τέλεσε το μνημόσυνο των μακαριστών Εμμανουήλ Γ. Αβρονιδάκη και Μαρίας Σταυρακάκη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας.
Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της παραβολής του άφρονος πλουσίου, επισημαίνοντας τα οδυνηρά αποτελέσμα του εγωισμού, του υλιστικού φρονήματος και της απληστίας του ανθρώπου που ζει και θησαυρίζει υλικά αγαθά μόνο για τον εαυτό του και «μη εις Θεόν πλουτών». Όπως τόνισε, μόνο ο πνευματικός πλούτος, που είναι η απόκτηση των αρετών και η εκπλήρωση στη ζωή μας του θελήματος του πάνσοφου Δημιουργού και Δωρεοδότη των πάντων Τριαδικού Θεού, δεν επηρεάζεται από καμιά οικονομική κρίση ή άλλο αστάθμητο ανθρώπινο παράγοντα διότι αποταμιεύεται στην Τράπεζα του Ουρανού, «όπου ούτε σης ούτε βρώσις αφανίζει, και όπου κλέπται ου διορύσσουσιν ουδέ κλέπτουσιν». Επομένως, ο άνθρωπος πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό του και να βρει τη χρυσή τομή της μεσότητας και του μέτρου, ώστε να μην εγκλωβίζεται με την απολυτοποίηση της ύλης, αλλά να πορεύεται δοξολογικά και να χαίρεται τη ζωή του, μοιράζοντας αγάπη στον συνάνθρωπό του, κατέληξε ο Σεβ.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης και Αιδεσιμώτατος Σκευοφύλακας π. Μιχαήλ Θαλασσινός και παρέστη πλήθος πιστών από την πόλη της Σητείας.


www.imis.gr