Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Έκκληση για συλλογή τροφίμων, φαρμάκων, ειδών καθαριότητας και υγιεινής για τους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας της Μάνδρας Αττικής


Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας σε συνεργασία με το Δήμο Ιεράπετρας, το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,την Ε.ΔΙ.Κ. Ιεράπετρας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου, τους Φορείς και τις εθελοντικές ομάδες της Ιεράπετρας συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια και συστράτευση όλων για την συλλογή τροφίμων, φαρμάκων, ειδών ένδυσης και ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, ως ελάχιστη ένδειξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς αδελφούς μας κατοίκους Μάνδρας Αττικής, οι οποίοι επλήγησαν από τη φονική πλημμύρα των προηγουμένων ημερών και τα νοικοκυριά τους καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Η συγκέντρωση αφορά σε: 1. ΤΡΟΦΙΜΑ μακράς διάρκειας συσκευασμένα, κυρίως κονσέρβες, γάλα, κρουασάν, φρυγανιές, μπισκότα, χυμούς 2. ΦΑΡΜΑΚΑ και υγειονομικό υλικό, γάζες, αντισηπτικά, επίδεσμοι, παυσίπονα, αντιπυρετικά, αναλγητικά, βαμβάκι, μάσκες κλπ., 3. ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΣΗΣ κουβέρτες, πετσέτες, σεντόνια και όχι ρούχα, 4. ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτιά κουζίνας, χαρτιά υγείας, σαμπουάν, πάνες για μωρά, καθαριστικά, απορρυπαντικά, σφουγγάρια, σκούπες, σφουγγαρίστρες, φαράσια, κουβάδες, λάστιχα ποστίσματος, πλαστικές σακούλες απορριμμάτων, πλαστικά γάντια κλπ.
Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα γίνεται και σε κάθε Ενορία της Ιεράπετρας. Όποιος ενδιαφέρεται να συμβάλλει στην κοινή αυτή προσπάθεια, μπορεί να παραδώσει στον Ιερέα της Ενορίας του ο,τιδήποτε από τα παραπάνω είδη επιθυμεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου καθ᾽ όλη τη διάρκεια της μέρας. Στη συνέχεια όλα τα συγκεντρωμένα είδη θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου και θα συσκευασθούν κατάλληλα και από κει θα μεταφερθούν μαζί με όσα θα συγκεντρώσουν οι υπόλοιποι Φορείς στον προορισμό τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΕΡΑΠΥΤΝΗΣ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ