Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

Αγιασμός στις προσωρινές εγκαταστάσεις του Γηροκομείου Ιεράπετρας από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο


Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στις κτιριακές εγκαταστάσεις επί της συμβολής των οδών Παπάγου και Ζουράρη (πρώην Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας), όπου προσωρινά μετεγκαταστάθηκαν οι ηλικιωμένοι και οι ηλικωμένες του Γηροκομείου Ιεράπετρας, έως την αποπεράτωση των εργασιών στα κτίρια του «Ορφανουδάκειου» Δημοτικού Γηροκομείου, σύμφωνα με την ειδική μελέτη που εκπονήθηκε με δαπάνη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, προκειμένου να ολοκληρωθούν και να νομιμοποιηθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εν λόγω προνοιακής δομής για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους της περιοχής μας.
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε στους γέροντες να έχουν πίστη και αγάπη στο Θεό και να ελπίζουν στο έλεός του, χωρίς να απογοητεύονται από τις δυσκολίες της τρίτης ηλικίας. Τόνισε ότι όλη η κοινωνία της Ιεράπετρας τους ευχαριστεί για όσα πρόσφεραν και νοιάζεται γι᾽ αυτούς. Γι᾽ αυτό και όλοι αγωνιζόμαστε να ετοιμασθεί γρήγορα το νέο κτήριο, όπου θα φιλοξενούνται σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για μία αξιοπρεπή και νόμιμη διαβίωση, αντάξια των γερόντων μας. Επίσης ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τον ακούραστο Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας κ. Γεώργιο Αγγελάκη, το προσωπικό του Γηροκομείου για την αγάπη και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για την λειτουργία του Γηροκομείου, αλλά και τις Υπηρεσίες του Δήμου για τη συμβολή τους.
Ο κ. Γ. Αγγελάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες όλων προς τον Σεβ. και την τοπική μας Εκκλησία και εξήρε την πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως για την ανάθεση σύνταξης μελέτης των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων και την δαπάνη αυτής, ευχόμενος γρήγορα να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση και να αρχίσουν οι εργασίες.
Στην τελετή του Αγιασμού έλαβε μέρος ο Αιδεσιμολ. Εφημέριος της Ενορίας Τιμίου Σταυρού Ιεράπετρας Πρωτ. Εμμανουήλ Μολυμπάκης, ενώ παρέστησαν εκτός από τους ηλικιωμένους, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Αγγελάκης και το προσωπικό του Γηροκομείου.


www.imis.gr

Η πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων της Ενορίας Μύρτου Ιεράπετρας


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Μύρτου Ιεράπετρας. Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους της δυτικής Επαρχίας Ιεράπετρας ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.
Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη διακονία των Αγίων Αναργύρων και, λαμβάνοντας αφορμή από το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, αναφέρθηκε στη χριστιανική αγάπη, η οποία «μακροθυμεί, χρηστεύεται, ου ζηλοί, ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής», αφού δεν είναι χρησιμοθηρική και ιδιοτελής.
Στην πανήγυρη έλαβαν μέρος οι Αιδεσιμ. Εφημέριοι των Ενοριών Μύθων Οικονόμος Γεώργιος Μανθαιάκης, Κάτω Σύμης π. Νικόλαος Κονδυλάκης, Μύρτου π. Ελευθέριος Δαργάκης και Χριστού π. Εμμανουήλ Προϊστάκης, ενώ παρέστη πλήθος πιστών της περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέξανδρος Παντελάκης.


www.imis.grΗ εορτή των Αγίων Αναργύρων στην πόλη της Σητείας Ανακήρυξη του Ιερού Ναού σε προσκυνηματικό


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών της περιοχής πανηγύρισε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, το φερώνυμο κλίτος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πόλεως Σητείας.
Το εσπέρας της Τρίτης 31 Οκτωβρίου τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και μίλησε κατάλληλα στο πολυπληθές εκκλησίασμα.
Ο Σεβασμιώτατος επικέντρωσε το κήρυγμά του στην έμπρακτη αγάπη και στην ανιδιτελή προσφορά προς το συνάνθρωπο που χαρακτήριζαν τους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό. Επίσης, ανακοίνωσε την ανακήρυξη του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σε Προσκυνηματικό, από παρεκκλήσιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Αικατερίνης που ήταν μέχρι σήμερα, βάσει της εκδόσεως Ειδικού Κανονισμού λειτουργίας, που εγκρίθηκε από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης και δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ., προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες της αναπτυσσόμενης περιοχής των Εργατικών Κατοικιών της πόλεως Σητείας. Επίσης, εξέφρασε την ευαρέσκεια της Τοπικής Εκκλησίας και ευχαρίστησε τον Αιδεσιμολ. πρωτ. Γεώργιο Γουλιέλμο, ο οποίος διακόνησε για πολλά χρόνια στον Ναό, από τότε που ήταν ιερατικώς προϊστάμενος του Ι.Κ.Ν. Αγίας Αικατερίνης αλλά και μετά την συνταξιοδότησή του, και ανακοίνωσε ότι ο νέος Εφημέριος του προσκυνηματικού Ναού θα είναι ο συνταξιούχος Ιερεύς πρωτ. Εμμανουήλ Αυγουστινάκης, στον οποίο εξέφρασε πολλές ευχαριστίες για την επί ένα χρόνο ολοπρόθυμη διακονία του στον ναό και του ευχήθηκε καλή δύναμη με την ευλογία των Αγίων Αναργύρων.
Στον Αρχιερατικό Εσπερινό μετείχε ο Ιερός Κλήρος της πόλεως και παρέστη ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης. 


www.imis.gr