Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Κράνη για τους αστυνομικούς μοτοσυκλετιστές του Α.Τ. Σητείας από την Ι. Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας


Τέσσερα καινούργια κράνη που πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας για τους αστυνομικούς μοτοσυκλετιστές του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας πρόσφερε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος. Η παράδοσή τους πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στο Γραφείο του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, ο οποίος παρέδωσε τα κράνη στους αστυνομικούς μοτοσυκλετιστές, παρουσίᾳ του Αστυνομικού Διευθυντή Ν. Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη, του Διοικητή του Α.Τ. Σητείας Αστυνόμου Β΄ κ. Γεωργίου Μάλλιου, του Υποδιοικητή του Τμήματος Αστυνόμου Β΄ κ. Εμμανουήλ Βουτυράκη και του επικεφαλής του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.) Σητείας Αστυνόμου Β΄ κ. Πασχάλη Μαρίνογλου.


Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος επεσήμανε ότι επέλεξε η παράδοση των κρανών να γίνει την ημέρα που συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, ο οποίος είχε προσφέρει τον Αύγουστο του 2016 κράνη τους πέντε αστυνομικούς της ομάδας «ΔΙΑΣ» Ιεράπετρας και είχε δρομολογήσει την δωρεάν προσφορά κρανών για τους αστυνομικούς μοτοσυκλετιστές του Α.Τ. Σητείας, που όμως δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ανάγκη αποτελεσματικής πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, που αποτελούν μια μάστιγα για τον τόπο μας, και έκανε έκκληση προς όλους τους οδηγούς των δικύκλων να φορούν το κράνος τους. Επίσης, αναφέρθηκε στο δύσκολο, απαιτητικό, ευθυνοφόρο και επίπονο έργο των αστυνομικών μοτοσυκλετιστών και όλων των στελεχών της Αστυνομίας, υπογραμμίζοντας ότι η Τοπική Εκκλησία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό τους, αρωγός και συμπαραστάτης. Τέλος τους ευχήθηκε υγεία και δύναμη για την επιτέλεση των σημαντικών καθηκόντων τους για τη δημόσια ασφάλεια, για την προστασία των πολιτών και για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Παπαδάκης και ο Διοικητής του Α.Τ. Σητείας κ. Μάλλιος εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο για την ευγενή αυτή προσφορά της Τοπικής Εκκλησίας προς την Ελληνική Αστυνομία.


www.imis.gr

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρό Ευγένιο


Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, εορτή της μνήμης του Οσίου Φιλοθέου και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα, και ημέρα της εις Κύριον εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ερημίτου Ιεράπετρας, όπου και τέλεσε Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Προκατόχου του, καθώς και το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Ευαγγέλου Μπίνα.
Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος σημείωσε προς το εκκλησίασμα ότι, τελέσαμε αξιοχρέως μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, καθώς συμπληρώνεται ακριβώς ένα έτος από την εις Κύριον εκδημία του, και ευχήθηκε να έχουμε την ευχή του από τους ουρανίους θαλάμους και να συνεχίσει να δέεται και να πρεσβεύει προς τον Τριαδικό Θεό για όλους μας από το Επουράνιο Θυσιαστήριο. Ακολούθως, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Κληρικούς της περιοχής, τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του αοιδίμων προκατόχων του Αρχιερέων Ευγενίου, και Φιλοθέου και Φιλοθέου, οι οποίοι κατά την ημέρα αυτή εόρταζαν τα ονομαστήριά τους, στους τάφους αυτών που βρίσκονται στην κρύπτη του Ιερού Επισκοπικού παρεκκλησίου του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου.

www.imis.gr