Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

Μνημόσυνο για τα πεσόντες της Μάχης της Κάτω Σύμης

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, ημέρα επετείου της Μάχης της Κάτω Σύμης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανικών Στρατευμάτων Κατοχής στο μνημείο πεσόντων που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, όπου στις 12 Σεπτεμβρίου 1943 έλαβε χώρα η περιώνυμη μάχη.
Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο πρώην Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπαντουβάς, Άρχων Ευταξίας της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, πολλά μέλη του Σωματείου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Κρήτης - Ομάδες Μπαντουβάδων, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Σύμης κ. Αλέξ. Συγγελάκης.


Ακολούθησε γεύμα σε πραδοσιακή ταβέρνα του χωριού, όπου η κ. Ρένα Μπαντουβά-Μελά διάβασε σχετικές γραπτές μαρτυρίες και εξιστόρισε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου 1943 στην Μάχη της Κάτω Σύμης, ανάμεσα σε πολυάριθμη γερμανική στρατιωτική μονάδα και σε κλιμάκιο των ανταρτών, κατά την οποία οι Γερμανοί υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους.

www.imis.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΑΠΙΣΤΡΙΟΥ
Γνωρίζουμε στους ευσεβείς χριστιανούς, ότι το εσπέρας του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00΄ μ.μ. θα τελεσθούν από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης καί Σητείας κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟ, τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ενορίας Καπιστρίου Ιεράπετρας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης και ανακαίνισής του, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πρόγραμμα Θυρανοιξίων

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00´ μ.μ.:
Ακολουθία των Ιερών Θυρανοιξίων και Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Σοφίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ.

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 π.μ.:
Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. 


AΠO THN ENOPIA ΚΑΠΙΣΤΡΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ