Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Μεγάλος Παρακλητικός Κανόνας στην Παναγία τη Γαλατοκτισμένη Ρίζας Ενορίας Σκορδύλλου Σητείας


Το απόγευμα της Tρίτης 8 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, γνωστό ως Παναγία η Γαλατοκτισμένη, στον οικισμό Ρίζα Ενορίας Σκορδύλλου Σητείας.
Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους στο προαύλειο του ναού, απ’ όπου και μίλησε επίκαιρα στο πολυάριθμο εκκλησίασμα για το πάνσεπτο πρόσωπο της Θεομήτορος. Όπως υπογράμμισε την ευλογημένη και ιδιαίτερα κατανυκτική αυτή περίοδο του Δεκαπενταύγουστου με τις Ιερές Παρακλήσεις ευχαριστούμε και παρακαλούμε τη Μητέρα του Κυρίου μας και όλου του κόσμου για την ακατάπαυστη πρεσβεία και παράκλησή Της ενώπιον του θρόνου του Μονογενούς Υιού Της και Θεού μας Ιησού Χριστού. Παράλληλα τις καταθέτουμε τους πόνους και τις αγωνίες μας, τις θλίψεις και δοκιμασίες μας, τους πειρασμούς αλλά και τις προσδοκίες μας, επειδή γνωρίζουμε ότι είναι η «ελπίς των απελπισμένων και τη βοήθεια των πολεμουμένων» και το αιώνιο καταφύγιο των πιστών.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Μητέρα του Κυρίου μας και Μητέρα όλων μας να μας σκέπει με την ακαταίσχυντη προστασία και την αμετάθετη ελπίδα Της.
Στην ακολουθία, που έψαλε χορός με επικεφαλής τον ιεροψάλτη και συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Νικόλαο Παπαδάκη, εκτός από τους πιστούς που «δεκαπεντίζουν» αυτήν την περίοδο στην Παναγία τη Γαλατοκτισμένη, παρέστησαν προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας. 


www.imis.gr

Επίσκεψη Μιχ. Καρχιμάκη στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας κ. Κύριλλο


Τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο επισκέφθηκε την Τρίτη 8 Αυγούστου στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σητεία ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ν. Λασιθίου κ. Μιχ. Καρχιμάκης.
Ο κ. Καρχιμάκης ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο να είναι καλοστερεωμένος στη θέση του Μητροπολίτου και να έχει καλή και δημιουργική Ποιμαντορία στην ιστορική Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και τον διαβεβαίωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης στο έργο της τοπικής Εκκλησίας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον κ. Καρχιμάκη για την επίσκεψή του και του έδωσε την αναμνηστική πλακέτα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, που απεικονίζει στο κέντρο τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και εκατέρωθεν σε μορφή δέησης τους προστάτες αγίους της Ιεράς Μητροπόλεως, τον πολιούχο της πόλεως Ιεράπετρας Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο και την πολιούχο της πόλεως Σητείας Αγία Μεγαλομάρτυρα Αικατερίνα. 


www.imis.gr


Ο Ναυτικός Όμιλος Ομίλου Σητείας επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας κ. ΚύριλλοΤην Τρίτη 8 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος δέχθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην πόλη της Σητείας αντιπροσωπεία του Ναυτικού Ομίλου Σητείας, πρωταθλήτριας Ελλάδος στο ομαδικό πρωτάθλημα αλιείας με φελλό.
Οι εκπρόσωποι του σωματείου ενημέρωσαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για τις δράσεις και τους σκοπούς του σωματείου, τον ευχαρίστησαν θερμά για την οικονομική ενίσχυση και τη συνολική στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, προκειμένου οι αθλητές του Ν.Ο. Σητείας να μπορέσουν να μεταβούν στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, όπου θα διεξαχθεί το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις. Όπως ενημέρωσαν τον Σεβασμιώτατο, οι αθλητές του συλλόγου θα ενσωματωθούν με τα άλλα μέλη της Εθνικής Ομάδας και θα αποτελέσουν την ελληνική αποστολή στους παραπάνω αγώνες. Ειδικότερα, στο παραπάνω Πανευρωπαϊκό πρωταθλημα με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας θα λάβουν μέρος οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Σητείας Βουτηράκης Κωνσταντίνος (πρωταθλητής Ελλάδος) και Αγγελάκης Μιχαήλ (πρωταθλητής Κρητης και 4ος πανελληνιονίκης). Ακόμα, με την
ομάδα του Ν.Ο. Σητείας στους πανευρωπαϊκούς αγώνες θα συμμετάσχουν οι
Κανάκης Ελευθέριος (2ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα), Μαγούλης Ιωάννης, Κοντοπόδης Εμμανουήλ, Νικητάκης Νικόλαος και Αγγελάκης Εμμανουήλ (Αρχηγός του συνόλου της ελληνικής αποστολής ως υπεύθυνος τομέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας και Αρχηγός Ν.Ο.Σ.), ενώ την αποστολή θα ακολουθήσει και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σητείας κ. Κυριάκος Παπαϊωάννου.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, αφού σημείωσε ότι η Εκκλησία αγκαλιάζει την αθλούμενη νεολαία, καθώς ο αθλητισμός καλλιεργεί τον χαρακτήρα, αναπτύσσει τις δεξιότητες των νέων και μεταδίδει το αγωνιστικό φρόνημα βοηθώντας στην ψυχοσωματική ισορροπία του ανθρώπου, ευχήθηκε από καρδιάς καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες αθλητές του Ν.Ο. Σητείας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λισαβόνας. 


www.imis.gr