Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017

Απονομή πτυχίων στους αποφοίτους του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στη Σητεία


Στο κατάμεστο αμφιθέατρο και μέσα σε ατμόσφαιρα έκδηλης χαράς και ικανοποίησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 η τελετή καθομολόγησης και απονομής πτυχίων στους νέους αποφοίτους του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης στη Σητεία.
Στην τελετή ορκωμοσίας και απονομής των πτυχίων εγκάρδιο χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής: «Το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, έχει συμπληρώσει 17 χρόνια εύρυθμης και επιτυχούς λειτουργίας στην ιστορική, φιλόξενη και πάντα γοητευτική Σητεία. Το σύγχρονο αυτό Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που κοσμεί τον τόπο μας είναι καταξιωμένο στη συνείδηση όλων μας, διότι διαθέτει διακεκριμένο προσωπικό με εξαίρετο επιστημονικό, ερευνητικό και διδακτικό έργο και προσφέρει με ουσιαστικό τρόπο και σε πολλά επίπεδα στην πόλη της Σητείας.
Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για εσάς τους νέους αποφοίτους, διότι ολοκληρώνετε τις σπουδές σας και ονομάζεστε πτυχιούχοι του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Η απονομή των πτυχίων σας αποτελεί την επιβράβευση των κόπων πολλών χρόνων. Είναι το δεύτερο μεγάλο επίτευγμά σας, μετά την εισαγωγή σας σε αυτό το τόσο ενδιαφέροντος γνωστικού αντικειμένου Τμήμα. Είναι το επιστέγασμα μιας επίπονης προσπάθειας που σας έδωσε γνώσεις και εφόδια για να διεκδικήσετε μια θέση στην αγορά εργασίας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε εσάς που εργαστήκατε με ζήλο για να φθάσετε στη σημερινή ορκωμοσία σας, αλλά και στους γονείς και τις οικογένειες σας, που σας συμπαραστάθηκαν υλικά και ηθικά για να επιτύχετε τον πολυπόθητο στόχο σας.
Είσαστε πλέον έτοιμοι και για το τρίτο έπαθλο, αυτό της ζωής και του επαγγέλματος και μάλιστα στο τόσο πολλά υποσχόμενο Τομέα της Διατροφής και της Διαιτολογίας. Ως νέοι επιστήμονες οφείλετε να αντιμετωπίζετε τη ζωή σας με θάρρος, αποφασιστικότητα, ελπίδα, αισιοδοξία και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον που είναι πια δικό σας για να το διεκδικήσετε. Γνωρίζετε ότι η νέα προσπάθεια που ξεκινάτε δεν θα είναι εύκολη, αλλά τίποτα δεν σας χαρίστηκε μέχρι σήμερα. Ό,τι πετύχατε, το πετύχατε με μόχθο και θυσίες. Είμαστε βέβαιοι ότι με τον προσωπικό αγώνα και τις συστηματικές προσπάθειες σας όλες και όλοι σας μπορείτε να επιτύχετε και στον επαγγελματικό στίβο ως Διαιτολόγοι και Διατροφολόγοι. Εύχομαι εγκάρδια καλή σταδιοδρομία. Ο Παντοδύναμος Θεός να σας ανοίγει δρόμους στη ζωή σας και να σας σκεπάζει πάντοτε με την άπειρη αγάπη Του».
Ακολούθησε η απονομή του διπλώματος αναγνώρισης, επαίνου αριστείας και η καθομολόγηση και απονομή των πτυχίων στους 78 νέους αποφοίτους του Τμήματος Διατροφής και της Διαιτολογίας.
Στην εκδήλωση που ολοκληρώθηκε με μικρή δεξίωση (μπουφές), παρέστησαν εκτός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλο, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Κοζυράκης, ο Αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Κρήτης κ. Ιωάννης Κοπανάκης, ο Κοσμήτορας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων Δρ. Φίλιππος Βερβερίδης, οι διδάσκοντες Καθηγητές στο Τμήμα Διατροφής και της Διαιτολογίας της Σητείας, γονείς, συγγενείς και φίλοι των νέων πτυχιούχων.

www.imis.gr

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου


Την Τρίτη 4 Ιουλίου, εορτή της μνήμης του Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος έλαβε μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της κωμοπόλεως του Αρκαλοχωρίου, προεξάρχοντος του άγοντος τα σεπτά του ονομαστήρια Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε παρουσία τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρθενομάρτυρος Ελπίδος εκ της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, εκτός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, έλαβαν μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, o οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Ανδίδων κ. Χριστοφόρος, καθώς και άλλοι Κληρικοί.

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας ευχαρίστησε εγκάρδια τους αγίους Αρχιερείς που συμμετείχαν στα ονομαστήριά του και στην πανήγυρη του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Ανδρέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτου, κωμοπόλεως Αρκαλοχωρίου.

Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης και το Μέλος της Διοικούσης Επιτροπής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης και Αν. Καθηγητής της Σχολής κ. Απόστολος Μπουρνέλης, ενώ στο τέλος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι και ευχήθηκαν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

www.imis.gr