Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Σκοπής Σητείας

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, την Πέμπτη 8 Ιουνίου, εορτή της Αγίας Μάρτυρος Καλλιόπης, ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Σκοπής Σητείας και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Εμμανουήλ Φουντουλάκη, ο οποίος σε νεαρά ηλικία έφυγε από την ζωή.
Στο σύντομο κήρυγμά του ο Σεβ. αναφέρθηκε στο νόημα του μαρτυρίου των Αγίων της πίστεώς μας, στα σύγχρονα μαρτύρια των χριστιανών κατά τη διδασκαλία του σύγχρονου Αγίου της Εκκλησίας μας Παϊσίου του Αγιορείτου, τα οποία είναι οι αρρώστιες, οι δοκιμασίες, οι θλίψεις και ο θάνατος νέων ανθρώπων, και στον τρόπο που πρέπει οι χριστιανοί να τα αντιμετωπίζουν. Ευχήθηκε δε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να παρηγορήσει με ουράνια παρηγοριά τη σύζυγο, τα παιδιά και τους γονείς του μακαριστού Εμμανουήλ Φουντουλάκη.
Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος της Ενορίας Σκοής π. Δημήτριος Αχλαδιανάκης καλωσόρισε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των Ενοριτών τον Σεβ. κ. Κύριλλο στην Ενορία για πρώτη φορά, και του ευχήθηκε καλλίκαρπη και πολύκαρπη αρχιερατική διακονία. Του πρόσφερε μάλιστα εκ μέρους όλων μία εικόνα, αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας της Φανερωμένης από το Μοναστήρι στον Τράχηλα, που φυλάσσεται στον Ναό όλο τον χρόνο και τον Δεκαπενταύγουστο με λιτανεία μεταφέρεται στο Μοναστήρι για τις Ιερές Παρακλήσεις και τις Ακολουθίες.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον π. Δημήτριο και όλους τους Ενορίτες για την εγκάρδια υποδοχή, τους υπενθύμισε ότι είναι μεγάλη ευλογία για την Ενορία και το χωριό τους να έχουν την πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης δίπλα τους, και ευχήθηκε η χάρη της Παναγίας της Φανερωμένης να σκέπει, να περιφρουρεί και να διαφυλάττει όλους τους ανθρώπους, και να φανερώνει στον καθένα μας το θέλημα του Θεού στη ζωή μας.

Στην Αρχιερατική Λειτουργία, έλαβε μέρος, εκτός τον Εφημέριο Σκοπής, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης από την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας, ο Αιδεσ/τος Πρωτ. Εμμανουήλ Αυγουστινάκης, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πόλεως Σητείας και ο Διάκονος Στυλιανός Γωνιωτάκης.
Παρέστησαν πλήθος πιστών από το χωριό, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι Αντιοδήμαρχοι Σητείας κ.κ. Νικόλαος Κοζυράκης και Χαράλαμπος Λεβεντέρης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Εμμ. Λογκάκης.

www.imis.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΙΕΡΑΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, συνῆλθε σήμερα, 7  Ἰουνίου 2017, στό Ἡράκλειο σέ Συνεδρία καί ἀσχολήθηκε μέ θέματα τῆς ἁρμοδιότητάς Της.
Ἡ Ἱερά Σύνοδος, ἐνημερώθηκε γιά τό ἔργο τῶν Συνοδικῶν Ἐπιτροπῶν Της, καθώς καί γιά διάφορες συναντήσεις μέ ὑπηρεσιακούς παράγοντες καί ἔλαβε σχετικές Ἀποφάσεις.
Ἰδιαίτερα ἀσχολήθηκε μέ τό θέμα τῆς ἐνδεχόμενης ἀναθεώρησης τοῦ Συντάγματος τῆς Πατρίδας μας, καί συγκεκριμένα μέ τήν προτεινόμενη τροποποίηση τῶν ἄρθρων πού ἀφοροῦν στήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, ἐκφράζει δέ τήν ἔντονη ἀντίθεσή Της πρός κάθε ἁρμόδιο.
Ἡ Ἱερά Σύνοδος προτρέπει καί παρακαλεῖ ὅλους τούς ἀνθρώπους τῆς Κρήτης, γιά μιά ἀκόμη φορά, νά σέβονται τό φυσικό περιβάλλον καί νά γίνονται μέ κάθε τρόπο συνεργοί στή διαφύλαξη καί προστασία τῆς κτίσεως, ὡς Θείας δημιουργίας.
Ἐξ ἀφορμῆς τῶν Πανελλαδικῶν ἐξετάσεων γιά τήν εἰσαγωγή στήν Τριτοβάθμια Ἐκπαίδευση, οἱ Ἀρχιερεῖς τῆς Μεγαλονήσου ἀπευθύνονται, πατρικά, σέ ὅλους τούς ὑποψηφίους καί τίς οἰκογένειές τους, καί τούς εὔχονται τό φωτισμό τοῦ Παναγίου Πνεύματος καθώς καί κάθε ἐπιτυχία στούς σκοπούς καί τούς εὐγενεῖς στόχους τους.

Ἀπό τήν Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης

www.imis.gr