Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργίαστον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Μακρύ Γιαλού και απονομή οφικκίου του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Εφημέριο της Ενορίας Αιδεσιμολ. Οικονόμο Γεώργιο Χατζάκη


Mε την προσήκουσα λαμπρότητα και ξεχωριστή  μεγαλοπρέπειαεορτάσθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου ηΔεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Μακρύ Γιαλού.
Ανήμερα της πανηγύρεως τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.Ο Σεβ. κ. Κύριλλος τόνισε την ανάγκη να παραμένομε πιστοί μέσα στην Εκκλησία του Χριστού και να ζούμε εν τω κόσμω, χαίροντας την κτίστη ως δώρο και δημιουργία του Θεού για τον άνθρωπο, χωρίς να παρασυρόμαστε και να μένομε προσκολλημένοι στα γήινα, αλλά να  έχομε στραμμένο το βλέμμα μας στον ουρανό, όπως έκαναν οι Άγιοι, παραμένοντας πιστοί στην διαβεβαίωση του Αναληφθέντος Κυρίου ότι αυτός είναι ο Χριστός, ο Λυτρωτής του κόσμου και ότι «εγώ ειμίμεθ᾽ υμών πάσας τας ημέρας της ζωής υμών, έως της συντελείας του αιώνος. Αμήν».


Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατοςαπένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Αιδεσιμολ. Εφημέριο της Ενορίας Οικονόμο Γεώργιο π. Εμμ. Χατζάκη, φιλόλογο καθηγητή, ως ευαρέσκεια και αναγνώριση για τα 31 πλέον ευδόκιμα έτη ιερατικής διακονίαςτου στην Τοπική μας Εκκλησία και την Ενορία Μακρύ Γιαλού. «Σήμερα η Τοπική μας Εκκλησία χαίρεται και δια του Επισκόπου της αναγνωρίζει την μακρά, άοκνη, ταπεινή, αλλά ουσιαστική και διακονία σου σε μία νευραλγική Ενορία της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, την Ενορία Μακρύ Γιαλού και σου απονέμει το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου. Συνέχισε να εργάζεσαι στον αμπελώνα του Κυρίου μας με τον ίδιο ζήλο, την ίδια ταπείνωση και την ίδια αυταπάρνηση, κοντά στους ανθρώπους που σου εμπιστεύθηκε ο Θεός, κοντά στα προβλήματά τους, κοντά στα νέα παιδιά στο Σχολείο, και Εκείνος θα σε ενισχύει και θα σε κατευθύνει εις παν έργον αγαθόν και ευάρεστον», τόνισε ο Σεβ. και όλοι αναφώνησαν ομοθυμαδόν το «Άξιος».


Ο π. Γεώργιος Χατζάκης, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, που για πρώτη φορά ως Μητροπολίτης λάμπρυνε την πανήγυρη του Ι. Ναού της Αναλήψεως του Κυρίου και για την απονομή του οφφικίουτου Πρωτοπρεσβυτέρου, και ζήτησε τις θεοπειθείςευχές του για να παραμείνει έναςταπεινός και ακαταπόνητος εργάτης του Αμπελώνος του Κυρίου. 
Στην πανήγυρη του ναού, που έλαβε μέρος ο Αιδεσ/τος Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε΄ Αρχιερ. Περιφέρειας, τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος πιστών της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Αντιοδήμαρχος Σητείας κ. Νικόλαος Λατζανάκης.

www.imis.gr


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Μακρύ Γιαλού και απονομή οφικκίου του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Εφημέριο της Ενορίας Αιδεσιμολ. Οικονόμο Γεώργιο Χατζάκη
Mε την προσήκουσα λαμπρότητα και ξεχωριστή  μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Μακρύ Γιαλού.
Ανήμερα της πανηγύρεως τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο. Ο Σεβ. κ. Κύριλλος τόνισε την ανάγκη να παραμένομε πιστοί μέσα στην Εκκλησία του Χριστού και να ζούμε εν τω κόσμω, χαίροντας την κτίστη ως δώρο και δημιουργία του Θεού για τον άνθρωπο, χωρίς να παρασυρόμαστε και να μένομε προσκολλημένοι στα γήινα, αλλά να  έχομε στραμμένο το βλέμμα μας στον ουρανό, όπως έκαναν οι Άγιοι, παραμένοντας πιστοί στην διαβεβαίωση του Αναληφθέντος Κυρίου ότι αυτός είναι ο Χριστός, ο Λυτρωτής του κόσμου και ότι «εγώ ειμί μεθ᾽ υμών πάσας τας ημέρας της ζωής υμών, έως της συντελείας του αιώνος. Αμήν». 


Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Αιδεσιμολ. Εφημέριο της Ενορίας Οικονόμο Γεώργιο π. Εμμ. Χατζάκη, φιλόλογο καθηγητή, ως ευαρέσκεια και αναγνώριση  για τα 31 πλέον ευδόκιμα έτη ιερατικής διακονίας του στην Τοπική μας Εκκλησία και την Ενορία Μακρύ Γιαλού. «Σήμερα η Τοπική μας Εκκλησία χαίρεται και δια του Επισκόπου της αναγνωρίζει την μακρά, άοκνη, ταπεινή, αλλά ουσιαστική και διακονία σου σε μία νευραλγική Ενορία της Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, την Ενορία Μακρύ Γιαλού και σου απονέμει το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου. Συνέχισε να εργάζεσαι στον αμπελώνα του Κυρίου μας με τον ίδιο ζήλο, την ίδια ταπείνωση και την ίδια αυταπάρνηση, κοντά στους ανθρώπους που σου εμπιστεύθηκε ο Θεός, κοντά στα προβλήματά τους, κοντά στα νέα παιδιά στο Σχολείο, και Εκείνος θα σε ενισχύει και θα σε κατευθύνει εις παν έργον αγαθόν και ευάρεστον», τόνισε ο Σεβ. και όλοι αναφώνησαν ομοθυμαδόν το «Άξιος».


Ο π. Γεώργιος Χατζάκης, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, που για πρώτη φορά ως Μητροπολίτης λάμπρυνε την πανήγυρη του Ι. Ναού της Αναλήψεως του Κυρίου και για την απονομή του οφφικίου του Πρωτοπρεσβυτέρου, και ζήτησε τις θεοπειθείς ευχές του για να παραμείνει ένας ταπεινός και ακαταπόνητος εργάτης του Αμπελώνος του Κυρίου. 
Στην πανήγυρη του ναού, που έλαβε μέρος ο Αιδεσ/τος Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε΄ Αρχιερ. Περιφέρειας, τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος πιστών της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Αντιοδήμαρχος Σητείας κ. Νικόλαος Λατζανάκης.

www.imis.gr

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον πανηγυρίζοντα Ι. Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτιάς Σητείας


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγύρισε την Πέμπτη 25 Μαΐου, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, ο ομώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Αγίας Φωτιάς Σητείας. 
Το απόγευμα της Τετάρτης 24 Μαΐου τελέσθηκε η Ενάτη Ώρα του Πάσχα και στη συνέχεια ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.
Στην ομιλία του προς το πολυάριθμο εκκλησίασμα, που κατέκλυσε τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη χαρά των Μαθητών και μετέπειτα Αποστόλων του Αναληφθέντος Κυρίου, λόγω της βεβαίας ελπίδας τους ότι θα πραγματοποιηθεί η υπόσχεσή Του και θα λάβουν το Άγιο Πνεύμα, αλλά και επειδή αξιώθηκαν να γίνουν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες τέτοιων υπερφυών Μυστηρίων. Αυτή η βεβαιότητα της Αγιότητας του θεανθρώπου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού επιβεβαιώνεται στη διδασκαλία της Εκκλησίας, στη ζωή των Αγίων της Εκκλησίας και στην προσωπική ζωή του καθενός μας, που καλούμαστε απ᾽ αυτήν εδώ τη ζωή να μεταμορφωθούμε και να μετάσχουμε στην εν Χριστώ ζωή, η οποία αρχίζει από αυτόν τον κόσμο και ολοκληρώνεται στήν άλλη ζωή, κοντά στο φως του Χριστού, κατέληξε ο Σεβ.
Τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο προσφώνησε ο Αιδ/τος Εφημέριος του πανηγυρίζοντος ναού π. Μιχαήλ Μπετείνης, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη χαρά και συγκίνηση του ίδιου και των ενοριτών του, για την πρώτη επίσκεψη του Σεβασμιώτάτου ως Ποιμενάρχου στην Ενορία Αγίας Φωτιάς, κατά την πανήγυρη του ενοριακού ναού. Όπως τόνισε, «εξελέγη παμψηφεί στην Ιερά Μητροπολή μας ένας άξιος Κληρικός, ο μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελλος, προικισμένος με πολλά χαρίσματα και προερχόμενος από τα σπλάχνα της, με πλούσια προσφορά επί 22 συναπτά έτη τόσο στο ποιμαντικό όσο και στο διοικητικό έργο της».


Τέλος, ο π. Μιχαήλ Μπετείνης, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλων των ενοριτών, πρόσφερε στον Σεβ. Κύριλλο ένα Σταυρό ευλογίας για να ευλογεί και να αγιάζει το ποίμνιό του και του ευχήθηκε υγεία, μακροημέρευση με πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα έτη.
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος αντιφωνώντας, ευχαρίστησε τον π. Μιχαήλ, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και όλους τους Ενορίτες για την αγάπη, το δώρο και τις εκδηλώσεις τιμής προς το πρόσωπο του Επισκόπου τους, και τους ευχήθηκε ο Αναληφθείς Κύριος να τους ευλογεί πάντοτε για να συνεχίζουν την πλούσια παράδοση που παρέλαβαν από τους προγόνους τους και τους Ιερομονάχους Εφημερίους από την ιστορική Μονή Τοπλού που διακόνησαν κατά καιρούς στο μικρό σε αριθμό κατοίκων χωριό τους, πλούσιο όμως σε αγάπη και αισθήματα.
Στον Εσπερινό της πανηγύρεως έλαβαν μέρος Εφημέριοι της περιοχής της Σητείας και συμμετείχε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης.
Ανήμερα της πανηγύρεως τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

www.imis.gr