Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος στη «Γιορτή Βιβλίου» της Μορφωτικής Στέγης Ιεράπετρας
Αμέσως μετά την πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη και τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Α΄ Περιφερείας Αιδεσιμολ. Οικονόμο π. Αθανάσιο Ταρλαντέζο και Β΄ Περιφερείας Πρωτ. Σάββα Λιναρδάκη, επισκέφθηκε τη «Γιορτή Βιβλίου» στην Δημοτική βιβλιοθήκη Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκι».

Τον Σεβ. κ. Κύριλλο υποδέχθηκαν η Πρόεδρος της Μορφωτικής Στέγης κ. Γεωργία Μετινίδου-Μαρκοπούλου, η Αντιπρόεδρος κ. Κρυσταλία Πλακαντωνάκη-Διακάκη, Αντιπρόεδρος, η κ. Πέπυ Χαροκοπάκη-Μεντζάκη, η κ. Καλλιόπη Δερμιτζάκη-Λιναρδάκη, η υπεύθυνη Βιβλιοθήκης κ. Μαρία Αγιασοφίτη και άλλα μέλη της Μορφωτικής Στέγης, καθώς και το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ παρών ήταν και ο πρώην Δήμαρχος κ. Νικ. Χριστοφακάκης. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την έκθεση των συλλεκτικών βιβλίων που εκτίθενται από 23 έως 27 Απριλίου στη βιβλιοθήκη «Μαρία Λιουδάκι» με πρωτοβουλία της Μορφωτικής Στέγης και να ξεφυλλίσει μερικά από τα σπάνια βιβλία που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη, προτείνοντας την ψηφιοποίηση όλων των σελίδων των σημαντικότερων από αυτά.
Τέλος ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στο εορταστικό τετραήμερο για το βιβλίο που διοργανώνει η Μορφωτική Στέγη σε συνεργασία με τον Δήμο Ιεράπετρας και την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου.

www.imis.gr

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ι. Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της Ιεράπετρας
Σε κλίμα αναστάσιμης χαράς και με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα πανηγύρισε την Κυριακή του Αντίπασχα, 23 Απριλίου, ο ιστορικός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως της Ιεράπετρας.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος στη συνέχεια ευλόγησε τους άρτους και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία έλαβαν μέρος Κληρικοί της πόλεως.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η «Πατριαρχική Απόδειξις επί τω Αγίω Πάσχα» της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη.


Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ.Μητροπολίτης κ. Κύριλλος προχείρισε σε Αναγνώστη τον κ. Δημήτριο Μιχελάρο, πτυχιούχο της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, στον οποίο ευχήθηκε να αξιωθεί να εισέλθει και στις τάξεις των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.   
Επίσης, ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και στον περιεστώτα λαό και ιδιαίτερα σε όσους φέρουν το όνομα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως.
Ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας και του ιερού λειψάνου του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Ιεράπετρας, υπό τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής και τη συνοδεία τιμητικού αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας από το 3ο Κ.Ε.Π. Ζήρου, καθώς και των Προσκόπων του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας. Στην λιτανεία έλαβαν μέρος, εκτός από τον Ιερό Κλήρο, οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκατοντάδες Ιεραπετρίτες και Ιεραπερίτισσες όλων των ηλικιών που και φέτος τίμησαν τον πολιούχο και προστάτη τους Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο.


Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της ιεράς λιτάνευσης προσφέρθηκε καφές και παραδοσιακά εδέσματα για όλο το εκκλησίασμα στην αίθουσα του πανηγυρίζοντος ναού.
Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, o Boυλευτής Λασιθίου κ. Ιω. Πλακιωτάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Εμμ. Λουτσέτης και κ. Γιώργος Ασπραδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου κ. Ιω. Γουλιδάκης, ο πρ. Αντιδήμαρχος κ.  Εμμ. Φραγκούλης, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Γεώργιος Προϊστάκης και άλλα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου Σμήναρχος κ. Εμμ. Πάνου, ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου κ. Γεώργιος Καθεκλάκης, ο Λιμενάρχης Πλωτάρχης κ. Ιωάννης Παπαδάκης,  ο Διοικητής του Αστυν. Τμήματος κ. Κων. Τζαγκαράκης, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας κ. Νεκτ. Φρονιμάκης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι πρώην Δήμαρχοι κ. Νικ. Χριστοφακάκης και κ. Σήφης Αναστασάκης, ο πρ. Βουλευτής κ. Ιω. Κουνενός, οι πρώην Αστυνομικοί Διευθυντές Νομού Λασιθίου κ. Εμμ. Πετάσης και κ. Κ. Περάκης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και πλήθος πιστών που κατέκλεισαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Γεωργίου,  πολιούχου και προστάτου της πόλεως.


βλέπε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

www.imis.gr