Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγ. Ραφαήλ ΣταυροχωρίουΤο εσπέρας της Δευτέρας της Διακαινησίμου, 17 Απριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος από Ιερείς της περιοχής Κουτσουρά, προεξήρχε κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Ενορίας Σταυροχωρίου. Κατά την άφιξή του μετέφερε τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ, το οποίο μετά την ευλόγηση των άρτων τέθηκε σε προσκύνηση των πιστών. Στο σύντομο κήρυγμά του τόνισε τη σημασία των Αγίων στη ζωή μας, και δη των εορταζομένων νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, των εν Λέσβῳ μαρτυρησάντων, τους οποίους χαρακτήρισε παγκόσμιους, γιατί η χάρη τους ακτινοβολεί και λάμπει στους πιστούς όλου του κόσμου με τα πάμπολλα θαύματα που επιτελούν καθημερινά σε όσους με πίστη τους παρακαλούν. Ακόμη αφορμή λαβών από την παρουσία του Αγίου Λειψάνου μίλησε για τη σημασία της Αναστάσεως στη ζωή της Εκκλησίας.

Εκκλησίασθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Εμμ. Βρυγιωνάκης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σταυροχωρίου κ. Γιάννης Ζουμπουλάκης, η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κική Χασάπη κ.α.

www.imis.gr

Θεία Λειτουργία στο Κοιμητήριο της Ιεράπετρας
Το πρωΐ της Δευτέρας της Διακαινησίμου, 17 Απριλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος συμπαραστατούμενος από Ιερείς της πόλεως Ιεράπετρας, ιερούργησε στον Ιερό κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ιεράπετρας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, μετά την τέλεση των προγραμματισμένων ιερών μνημοσύνων, τέλεσε Τρισάγιο στους τάφους των Ιερέων και των Ευεργετών της πόλεως, ενώ οι Ιερείς της πόλεως μνημόνευσαν τους κεκοιμένους αδελφούς στους τάφους του κοιμητηρίου, τηρώντας την παράδοση τη Δευτέρα του Πάσχα να μνημονεύονται οι κεκοιμημένοι.

www.imis.gr

Ο εσπερινός της αγάπης στη Σητεία
Το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, 16 Απριλίου και ώρα 7η απογευματινή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της πόλεως Σητείας και της ευρύτερης περιοχής, προέστη στην Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού ή Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Σητείας. Κατά την τάξη ενδύθηκε στο κέντρο του Ναού κάτω από τον Πολυέλαιο, ενώ ο Χορός υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου πρωτ. Νικολάου Αλεξάκη έψαλε το καθιερωμένο Δοξαστικό «Αναστάσεως ημέρα...» σε μέλος αργό Χρυσάφου του Νέου. Μετά την είσοδο και το Φως Ιλαρόν η διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή αναγνώσθηκε από την Ωραία Πύλη από τον Σεβ. στην ελληνική γλώσσα, από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμονα Αυγουστινάκη στη σερβική, από τον Αιδεσιμολ. Πρεσβ. Εμμανουήλ Φραγκιαδάκη στην λατινική, από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ιωάννη Καριχημάκη στην αγγλική, από τον Χορό αποδόθηκε στην ομηρική με αριστοτεχνικό τρόπο, ενώ τέλος ο Αρχιδιάκονος Αμβρόσιος Σκαρβέλης ανέγνωσε και πάλι στην ελληνική από τον Άμβωνα.

Μετά το Δοξαστικό των Αποστίχων «Αναστάσεως ημέρα...» έγινε ο καθιερωμένος ασπασμός της αγάπης και η διανομή πασχαλινών αυγών από τον Σεβ. κ. Κύριλλο στους πιστούς, ο οποίος ευχήθηκε η χαρά της Αναστάσεως να είναι διαρκής σε όλους και να διώχνει κάθε λύπη και σκιά.

Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, ο πρ. Δήμαρχος κ. Νίκος Τσικαλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Κοζυράκης κ.α. 

www.imis.gr

Επίσκεψη στο Γηροκομείο Ιεράπετρας την Κυριακή του Πάσχα
Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, επισκέφθηκε το Γηροκομείο Ιεράπετρας και αντάλλαξε ευχές με τους τροφίμους και το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ αφού έψαλλαν όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη τους διένειμε πασχαλινά αυγά. Τον Σεβ. κ. Κύριλλο καλωσόρισε στις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου ο δραστήριος Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Γηροκομείου Ιεράπετρας κ. Γιώργος Αγγελάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. για την έμπρακτη στήριξή του στη διατήρηση και βελτίωση της υφιστάμενης κτηριακής υποδομής, με στόχο την αξιοπρεπή διαβίωση των Γερόντων της περιοχής της Ιεράπετρας..  

www.imis.gr

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος επισκέφθηκε τον Σταθμό του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας και απηύθυνε πασχάλιο χαιρετισμό
 Το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, μετά την ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, ανταποκρινόμενος στην ευγενή πρόσκληση του Διοικητή του παραρτήματος ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ. Γιώργου Αγγελάκη πέρασε από τον Σταθμό, που εδρεύει στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου. Αφού ξεναγήθηκε από τον Διοικητή στους χώρους του Σταθμού απηύθυνε πασχάλιο χαιρετισμό και μήνυμα μέσω της ραδιοσυχνότητας του Κέντρου Άμεσης Βοήθειας Κρήτης σε όλους τους εργαζομένους της βάρδιας, ευχόμενος ο Αναστάς Κύριος να τους στηρίζει στο σπουδαίο έργο που επιτελούν

www.imis.gr