Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Το Μεγάλο Σάββατο
Το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας. Πλήθος πιστών κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, στους οποίους ο Σεβ. Μητροπολίτης μοίρασε το αντίδωρο και τις εγκάρδιες ευχές του για καλή Ανάσταση.   

πηγή: www.imis.gr

Η Μεγάλη Παρασκευή

    Τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας. Μετά το Ευαγγελικό ανάγνωσμα του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως ο Σεβασμιώτατος μίλησε κατάλληλα για τη μωρία του Σταυρού του δι’ ημάς παθόντος και ταφέντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού.  
Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών προσκύνησαν στο τέλος της Ακολουθίας τον Επιτάφιο και έλαβαν, κατά το έθος, αντίδωρο από το χέρι του Σεβ. Μητροπολίτου.

Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της ημέρας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε διαδοχικά την Ι. Μονή Αγ. Πάντων Αγιασμένου και Ενορίες της υπαίθρου και της πόλεως της Ιεράπετρας, όπου προσκύνησε τους Επιταφίους τους. Ειδικότερα, περιόδευσε στους Ιερούς Ναούς Αγ. Μηνά Βαϊνιάς, Κοιμήσεως Θεοτόκου Κάτω Χωριού Ζωοδόχου Πηγής Επάνω Χωριού, Ζωοδόχου Πηγής Επισκοπής, Αγίας Τριάδος Καβουσίου, Αγίου Χριστοφόρου Παχείας Άμμου, Αγίας Τριάδος Βασιλικής, Αγίας Τριάδος Κεντρίου, Αγ. Κων/νου & Ελένης Γρα-Λυγιάς, Αγ. Ιωάννου Θεολόγου Ν. Ανατολής, Αγίων Αναργύρων Μύρτου, Ι. Κ. Ναό Αγίας Φωτεινής, Ι. Ναό Παναγίας Ελεούσης, Ι. Ναό Τιμίου Σταυρού, Μεταμορφ. Σωτήρος Κάτω Μεράς, και Ι. Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου πόλεως Ιεράπετρας, καθώς και στο Ιερό Ησυχαστήριον Άξιον Εστί και Αναστάσεως του Κυρίου Ιεράπετρας.  

 Το εσπέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας και προεξήρχε της περιφοράς του Επιταφίου. Και φέτος στην πομπή, στην οποία συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας και έψαλαν τα εγκώμια πολυμελής μικτή χορωδία, συμμετείχε πλήθος πιστών. Η συνάντηση των Επιταφίων των έξι Ενοριών της πόλεως έγινε φέτος στην πλατεία του Ηρώου, κατά το παλαιό έθος, όπου και ανεπέμφθη η καθιερώμενη δέηση, στο τέλος της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα και καλή Ανάσταση.

Ανάμεσα στο πλήθος των πιστών που συνέρευσαν στην Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ήταν ο Δήμαρχος κ. Θεοδ. Καλαντζάκης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, καθώς και οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών Αρχών του τόπου.

πηγή: www.imis.gr

Η Ακολουθία των Παθών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας


 
Το εσπέρας της Μεγάλης Πέμπτης 13 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία των Παθών στον κατάμεστο από πιστούς  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας. Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος οι Εφημέριοι του ναού και παρέστη πλήθος πιστών, ανάμεσά τους και ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, οι Διοικητές των Τμημάτων του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας και οι Αντιδήμαρχοι Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη και Γεώργιος Ασπραδάκης 

πηγή: www.imis.gr