Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Η Θ. Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας
Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 13 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους του Ναού, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας.
Πλήθος πιστών όλων των ηλικιών παρακολούθησαν την ιερά Μυσταγωγία, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης, ενώ οι πλείστοι του εκκλησιάσματος κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση και όλοι έλαβαν από το χέρι του λειτουργού Επισκόπου το αντίδωρο.πηγή: www.imis.gr

Οι Ακολουθίες του Ιερού Ευχελαίου και του Ιερού Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας
Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 13 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε την Ακολουθία του Ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας. Στο τέλος της ακολουθίας, συμπαραστατούμενος από τους δύο Εφημερίους του ναού, έχρισε με το ευλογηθέν έλαιο του Ευχελαίου τους πολυάριθμους πιστούς που προσήλθαν στo Mυστήριο.
 
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στον ίδιο ναό. Μετά το πέρας της κατανυκτικής ιεράς ακολουθίας ευχήθηκε στους παρισταμένους πιστούς καλή Ανάσταση.

πηγή: www.imis.gr