Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Αρχιερατική Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Κουτσουναρίου ΙεράπετραςΤην Πέμπτη 9 Μαρτίου, εορτή της μνήμης των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, πανηγύρισε με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιερά κατάνυξη ο φερώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Αιδ/το Πρωτ. Ιωάννη Βουγιουκλή και τον Αιδ/το Σκευοφύλακα π. Μιχαήλ Ξυδιανό, Εφημεριο Ι. Ναού Παναγίας Ελεούσης πόλεως Ιεράπετρας, τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο πολυάριθμο εκκλησίασμα.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο και στο θαυμαστό μαρτύριο των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων στην παγωμένη λίμνη της Σεβαστείας, καθώς και στο «μαρτύριο της συνειδήσεως» και τον συνεχή αγώνα για την εν Χριστώ τελείωση που σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία είναι περίοδος έντονου πνευματικού και σωματικού αγώνα.
Κατά την Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία παρέστη πλήθος πιστών της περιοχής, μεταξύ των οποίων η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ασπραδάκης, η Πρόεδρος κ. Μαρία Σακκαδάκη-Μπαχλιτζανάκη και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Ιωάννου, καθώς και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων τως πριοχής.

πηγή: www.imis.gr