Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Κοιμητηρίου Ιεράπετρας
Το Σάββατο της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών, 4 Μαρτίου, εορτή του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της πόλεως, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και τέλεσε το μνημόσυνο των μακαριστών Μαρίας Χαλέπη, Αντωνίου Παπαδάκη-Λεβεντάκη, Στυλιανού Κουκουράκη, Εμμανουήλ Μαστοράκη, Καλλιόπης Μιχελάκη και Φωτεινής Στειακάκη-Νικολοπούλου, καθώς και υπέρ πάντων των αναπαυομένων στο Κοιμητήριο Ιεράπετρας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Νεκροταφειακό Ναό Αγίων Θεοδώρων, υπέρ των οποίων ανέγνωσε συγχωρητική ευχή.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τους συλλειτουργούντες μ᾿ αυτόν Κληρικούς, τέλεσε Τρισάγιο στον Τάφο των Ιερέων της πόλεως, όπισθεν του Κοιμητηριακού ναού, καθώς και στους τάφους των ανωτέρω μνημονευθέντων κεκοιμημένων.

πηγη: www.imis.gr

Η Α´ Στάση των Χαιρετισμών στον Ι. Μ. Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του ναού και παρουσία πολλών πιστών, χοροστάτησε και κήρυξε επίκαιρα κατά την Α´ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας.
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στη εμπνευσμένη ομιλία του τόνισε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος υπήρξε «υψηλοτέρα των ουρανών και καθαρωτέρα λαμπηδόνων ηλιακών», δηλ. ό,τι πιο εκλεκτό, καθαρό και ιερό πρόσωπο είχε να προσφέρει η ανθρωπότητα για να κυοφορήσει το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, τον Υιό και Λόγο του Θεού. Είναι υπόδειγμα πίστης, αγάπης, υπακοής, ταπείνωσης, σιωπής, καθαρότητας και σωφροσύνης, που κατέστη δοχείο της θείας Χάριτος, σκάλα και γέφυρα «μετάγουσα τους εκ γης προς ουρανόν». Είναι η μεγάλη Μάνα μας που μας γεμίζει χαρά, «χαίρε δι ης η χαρά εκλάμψει» στη δύσκολη εποχή μας, αυτή που γνωρίζει τους μυστικούς κτύπους της καρδιάς μας, γι΄ αυτό ας επικαλούμαστε την πρεσβεία, τη σκέπη και την προστασία της για το Γένος μας και τον κόσμο ολόκληρο, ώστε ο Θεός να γίνει ίλεως προς τα προβλήματά μας και να εκπληρώσει τα προς σωτηρία αιτήματά μας, τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος. Τέλος, ευχήθηκε κατά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, που αποτελεί περίοδο έντονου πνευματικού αγώνα, προσευχής, νηστείας, μετάνοιας, περισυλλογής και χαροποιού πένθους, να έχουμε όλοι μας υπέρμαχο στρατηγό την Παναγία μας, καθώς «πολλά γαρ ισχύει δέησις Μητρός προς ευμένειαν Δεσπότου». 

πηγή:  www.imis.gr