Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Παχείας Άμμου

Το Σάββατο της Τυρινής, 25 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε τα σαρανταήμερα μνημόσυνα των μακαριστών Γεωργίου Μουτσάκη και Ειρήνης Καλαφάτη και το συναπάντημα του Στυλιανού Βούλγαρη, στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Παχείας Άμμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Εφημέριος Παχείας Άμμου Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, προσφώνησε κατάλληλα και καλωσόρισε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των χωριανών τον Σεβ. κατά την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παχεία Άμμο, ενώ ο Σεβ. κ. Κύριλλος αντιφωνώντας ευχαρίστησε τον π. Παΐσιο και τους πιστούς και ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και πορεία μέσα στο φως του Χριστού, όπως πορεύθηκαν και οι σήμερα εορταζόμενοι Όσιοι άνδρες και γυναίκες, των οποίων τη μνήμη προβάλλει η Εκκλησία μας πριν το στάδιο των αρετών.

πηγή: www.imis.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
Η Ιερά Επαρχιακή Συνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα 24  Φεβρουαρίου 2017 στο Ηράκλειο σε Συνεδρία και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της αρμοδιότητός της.
 Η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για τις πρόσφατες Συναντήσεις Συνοδικών Επιτροπών Αυτής, με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον εξοχ. Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξιο Τσίπρα.
 Επίσης, η Ιερά Σύνοδος εξέτασε το θέμα της διδασκαλίας και του περιεχομένου του μαθήματος των Θρησκευτικών και αποφάσισε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς το αρμόδιο Υπουργείο, καθώς θεωρεί απαραίτητη τη διδασκαλία της πνευματικής Παράδοσης του Ορθοδόξου Πολιτισμού μας, μέσα από το μάθημα αυτό.
 Με την είσοδό μας στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Ιερά Σύνοδος εύχεται στον πιστό λαό της Μεγαλονήσου να διέλθομε όλοι με μετάνοια και προσευχή την επικείμενη περίοδο και να αξιωθούμε να εορτάσομε με χαρά την Ανάσταση του Κυρίου μας.


Από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης

ΠΗΓΉ: www.imis.gr