Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας
Την Κυριακή της Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Εμμανουήλ Μπαρούμα και  το τρίμηνο μνημόσυνο της μακαριστής Σεβαστής Αντωνού στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσης Ιεράπετρας.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα για την ευαγγελική περικοπή σημειώνοντας ότι ο Κύριος αυτή τη φορά δεν μιλά παραβολικά αλλά αναφέρεται στην πραγματικότητα της  Κρίσεως, κατά την οποία το κριτήριο κατά την Δευτέρα Παρουσία θα είναι η έμπρακτη αγάπη και η ελεημοσύνη προς τους ενδεείς αδελφούς μας, αφού κατά τον λόγο τον Κύριο “εφ᾿ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε”.

πηγή: www.imis.gr

Κοπή Αγιοβασιλόπιττας των Προσκόπων της Ιεράπετρας

Το βράδυ του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου  ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας στη Δημοτική αίθουσα εκδηλώσεων “Μελίνα Μερκούρη”. Ο Σεβασμιώτατος, που συνοδεύονταν από τον Αιδεσιμώτατο Πρωτ. Σάββα Λιναρδάκη, Αρχιερατικό Επίτροπο Β΄ Αρχιερατικής Περιφερείας καί τον  Αιδεσιμολ. Προϊστάμενο της Ενορίας του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας Πρωτ. Αθανάσιο Ταρλαντέζο, ευχήθηκε από καρδιάς σε όλους τους Προσκόπους και τους παρευρεθέντες υγεία, και καλή επιτυχία στο έργο τους. Επίσης, τόνισε ότι η Τοπική Εκκλησία συμπαρίσταται στο έργο των Προσκόπων και τους συνεχάρη για την πίστη τους στις αξίες και τα ιδανικά και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία. Τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο προσφώνησε ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Γιακουμάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας. Επίσης παρέστη και ευχήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμαν. Λουτσέτης.
πηγή: www.imis.grΤεσσαρακοθήμερο μνημόσυνο μακαριστού Ιερέως Αντωνίου Τσίρκα
Το Ψυχοσάββατο 18 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και τέλεσε το μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Αντωνίου Τσίρκα, καθώς και υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων «απ’ αρχής μέχρι των εσχάτων», στο παρεκκλήσιον της Υπαπαντής του Κυρίου πόλεως Σητείας (κάτωθεν Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου).
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος, στο τέλος, αφου ανέφερε, ότι επετελέσαμε το μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Αντωνίου Τσίρκα καί πάντων των απ᾿ αιώνος κοιμηθέντων ευσεβώς, επ᾿ ελπίδι αναστάσεως, ζωής αιωνίου, καθώς η ημέρα είναι αφιερωμένη στους κεκοιμημένους, ευχήθηκε ο Θεός των πνευμάτων και πάσης σαρκός, ο και νεκρών και ζώντων την εξουσίαν έχων, να τον αναπαύσει μετά των Αγίων και Δικαίων..
Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Προϊστάμενος του ναού Πρωτ.Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης, οι Συνταξιούχοι Εφημέριοι Πρωτ. Μιχαήλ Θλασσινός και Πρωτ. Εμμανουήλ Αυγουστινάκης και ο Εφημέριος Σταυρωμένου π. Νικόλαος Ροδουσάκης, ενώ στο μνημόσυνο έλαβαν μέρος και οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Πρωτ. Νικόλαος Αλεξάκης και π. Εμμαν. Φραγκιαδάκης. Επίσης παρεστησαν συμπροσευχόμενοι ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Τοπλού Σητείας Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης και ο Πρωτ. Γεώργιος Γουλιέλμος, ενώ παρέστησαν  πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεοδ. Πατεράκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τερζής.
Στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές στην αίθουσα του ναού εις μνήμης του μακαριστού Ιερέως 

πηγή: www.imis.gr