Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας του Νοσοκομείου Ιεράπετρας     
Το μεσημέρι της Τρίτης 31 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον υπεύθυνο Εφημέριο του Νοσοκομείου Αιδεσιμολ. Πρωτ. Εμμανουήλ Μολυμπάκη,  ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.
 
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη στους παρισταμένους Διοικητές, τους εργαζομένους και το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου, και σημείωσε ότι το Ίδρυμα αυτό που ίδρυσε ο μακαριστός προκάτοχός του Μητροπολίτης Ιεράς και Σητείας Φιλόθεος Μαζοκοπάκης την δεκαετία του 1950, με την βοήθεια των Αχέπας της Αμερικής, έχομε όλοι χρέος να το κρατήσομε ζωντανό καταβάλλοντας κάθε φιλότιμη προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων στελέχωσης  και λειτουργίας του, ώστε παρά την οικονομική δυσκαμψία των μνημονιακών καιρών, να μπορέσει να κρατηθεί ζωντανό και να εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής. 

Χαιρετισμούς και ευχές απηύθυναν επίσης η Διοικήτρια των Διασυνδεμένων Νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου κ. Μαρία Σπινθούρη, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γεώργιος Αρακαδάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Αντ. Τσικαλουδάκης, ο κ. Ιωάννης Πετράκης, εκ μέρους των Ιατρών του Νοσοκομείου, η κ. Βαρβάρα Μερεσεντόγλου, εκ μέρους του Νοσηλευτικού προσωπικού και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη.  

πηγή: www.imis.gr

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας και απονομή βραβείων από το Επιμελητήριο Λασιθίου  
Την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο η εκδήλωση κοπής της Αγιοβασιλόπιττας του Επιμελητηρίου Λασιθίου, που συνδυάστηκε με την απονομή βραβείων σε τοπικές επιχειρήσεις και τη βράβευση αριστούχων μαθητών.
Την ακολουθία του Αγιασμού και την ευλόγηση της Αγιοβασιλόπιττας τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης  Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος με τη συμμετοχή και του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.
Μετά τις καθιερωμένες ευχές των Σεβ. Μητροπολιτών του Νομού, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης ευχήθηκε καλή Αρχιερατεία και πρόσφερε ως δώρο μία πένα στον νεοεκλεγέντα Σεβ.  Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, ο οποίος τον ευχαρίστησε και ευχήθηκε συγχαρητήρια στους βραβευθέντες επιχειρηματίες και μαθητές.

Χαιρετισμός απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Εμμ. Θραψανιώτης, οι Δήμαρχοι Αγ. Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, Σητείας κ. Θεοδ. Πατεράκης και Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιω. Στεφανάκης και η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος τόνισε τη συμπόρευση-καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δημάρχους στα θέματα υποδομών και ανάπτυξης όπως επίσης με τα Επιμελητήρια και τους εκπροσώπους των φορέων με σκοπό τη διεκδίκηση πρόσθετων πόρων από Ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και τις δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη της Κρήτης. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός από τον Περιφερειάρχη Λασιθίου κ. Σταύρο Αρναουτάκη, η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Εμμαν. Κλώντζας, ο Βουλευτής κ. Εμμαν. Θραψανιώτης, οι Δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Λασιθίου και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και επιχειρηματιών, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι του Επιμελητηρίου.
πηγή: www.imis.gr