Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στη σύσκεψη για το Νοσοκομείο ΙεράπετραςΤη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος παρέστη και έλαβε το λόγο κατά την έκτακτη συνεδρίαση, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, με μοναδικό θέμα συζήτησης τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη λειτουργία και στελέχωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος, όπως και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη μη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής και γενικότερα για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου της πόλης, λόγω των ελλείψεων βασικών ειδικοτήτων και εξοπλισμού, με συνέπεια την υπολειτουργία του. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως κ. Ιω. Δραγασάκη και την Διοικήτρια της 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης.
Στη σύσκεψη, που είχαν κληθεί αλλά δεν παρέστησαν οι Βουλευτές και η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και των Διασυνδεμένων Νοσοκομείων του Ν. Λασιθίου, παρόντες ήταν, εκτός από σύσσωμη τη Δημοτική Αρχή, ο Αναπλ. Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γεώργιος Αρακαδάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Νικ. Δασκαλάκης και Ιω. Γουλιδάκης,  ο πρ. Βουλευτής κ. Κων. Δερμιτζάκης, ο Προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ. Γ. Αγγελάκης, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας,ο Πρόεδρος κ. Ανδρ. Μαμαντόπουλος και τα Μέλη του Δ.Σ. Του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Νοσοκομείου Ιεράπετρας, η Επιτροπή Αγώνα του Νοσοκομείου, εκπόσωποι συλλόγων και φορέων και Διευθυντές Υπηρεσιών και των τοπικών Μ.Μ.Ε.

πηγή: www.imis.gr

Με τους εκπροσώπους της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης και των Συνδέσμων Εφημερίων της Ι.Α.Κ. και των Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας Κρήτης συναντήθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος


Τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου το προεδρείο της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης και οι Αιδεσιμ. Πρόεδροι του Συνδέσμου Εφημερίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας Κρήτης.
Κατά τη συνάντηση ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, αντάλλαξε ευχές με τον Πρόεδρο της Ενώσεως Συνδέσμων Εφημερίων Κρήτης Αιδεσιμολ. Πρωτ. Ζαχαρία Αδαμάκη και τους Προέδρους των εκπροσώπων των Εφημερίων για το νέο έτος και άκουσε τις απόψεις τους για διάφορα τρέχοντα και ζωτικής σημασίας θέματα των Εφημερίων της Εκκλησίας Κρήτης, για τα οποία αναπτύχθηκε χρήσιμος διάλογος.
Τέλος, συζητήθηκε και η σύσταση Συνδέσμου Εφημερίων και στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, ο οποίος με τις ευχές του Σεβ. κ. Κυρίλλου θα συσταθεί εντός του τρέχοντος έτους, όπως ανακοινώθηκε κατά τις εργασίες της πρώτης Ιερατικής Συνάξεως.

πηγή: www.imis.gr

Η κοπή Αγιοβασιλόπιτας της Ενορίας Κάτω Ασιτών Ηρακλείου
Το βράδυ της Κυριακής 22 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα της Ενορίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κάτω Ασιτών Ηρακλείου, γενέτειρας του ιδίου.
Τα παιδιά της Ενορίας, υπό την καθοδήγηση του Αιδεσιμολ. Εφημερίου π. Γεωργίου Φασουλάκη, παρουσίασαν ένα ποικίλο πρόγραμμα με θεατρικά σκετς και τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, τα παιδιά παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, που περιελάμβανε φωτογραφικό υλικό  με την πορεία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου από τα παιδικά του χρόνια στο χωριό και τη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαΐνι, ως φοιτητή στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., ως Κληρικού και Πρωτοσυγκέλλου Ιεραπύτνης και Σητείας, έως και την εκλογή του σε Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν  ο Πανοσιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γοργολαΐνι Αρχιμ. Αρσένιος Σαλούστρος, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, Προϊστάμενος Ι. Κ. Ναού Αγ. Φωτεινής Ιεράπετρας, ο Αρχιδιάκονος π. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασιτών κ. Θεόδωρος Τριανταφυλλάκης και σχεδόν το σύνολο των ενοριτών. 


πηγή: www.imis.gr

Η κοπή Αγιοβασιλόπιτας της Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Παχείας Άμμου
Το μεσημέρι της Κυριακής 22 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Παΐσιο Δερμιτζάκη, Εφημέριο Παχείας Άμμου, και τον Αιδεσιμώτατο Οικονόμο π. Παντελεήμονα Καββουσανό, Εφημέριο Ενορίας Κάτω Χωριού, και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως π. Αμβρόσιο Σκαρβέλη, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα της Ομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Παχείας Άμμου, στο Πολιτιστικό Κέντρο (πρώην Τελωνείο) Παχείας Άμμου, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη Εθελοντοική Αιμοδοσία της Ομάδας από την Κινητή Μονάδα του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ο υπεύθυνος της Ομάδας Αιμοδοσίας κ. Μιχαήλ Ματζαράκης ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για τη συνεργασία, και προέβη σε ένα απολογισμό των πεπραγμένων. Όπως σημείωσε, η Ομάδα της Παχείας Άμμου, από την ημέρα που ξεκίνησε τη λειτουργία της, έχει συλλέξει περισσότερες από 990 φιάλες αίματος από τις εθελοντικές αιμοδοσίες που έχει πραγματοποιήσει στην Παχεία Άμμο σε συνεργασία με τους άλλους συλλόγους του χωριού. Μέχρι σήμερα έχει διαθέσει περισσότερες από 830 φιάλες αίμα σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όπου έχει ζητηθεί και υπάρχει πραγματική ανάγκη.Ο Σεβασμιώτατος  ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή επιτυχία στο έργο τους σημειώνοντας την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και εξαίροντας την προσφορά της Ομάδος Αιμοδοσίας για την ευρύτερη περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι πρώτος αιμοδότης υπήρξε ο Ιησούς Χριστός μας, ο οποίος έδωσε το αίμα του στο Σταυρό, υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας και το παράδειγμά του καλούμαστε να μιμηθούμε όλοι μας.
Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχείας Άμμου κ. Γεώργιος Ραπάνης, ο Δημοτ. Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας κ. Αντώνης Πετράς, οι Πρόεδροι και τα μέλη των συλλόγων του χωριού και κάτοικοι της περιοχής. 

πηγή: www.imis.gr

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λασιθίου

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, νωρίς το μεσημέρι, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τoυς Εφημερίους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αιδεσιμ. Πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζη και Αιδεσιμολ. Οικονόμο Αθανάσιο Ταρλαντέζο, τον Αιδεσ. π. Εμμαμουήλ Προϊστάκη, Εφημέριο Ενορίας Χριστού, και τον Ιερολογ. Αρχιδιάκονο Αμβρόσιο Σκαρβέλη, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Λασιθίου στη δημοτική αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” Ιεράπετρας.
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε “καλή χρονιά, υγεία, δύναμη, αγωνιστικότητα και ενότητα, την οποία ο σύλλογός σας κάνει πράξη στο Νομό Λασιθίου, γι’ αυτό και σας συγχαίρω», είπε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε και ο ίδιος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και γνωρίζει «την αγωνία των γονέων να μεγαλώσουν σωστά και να τα παραδώσουν στην κοινωνία σωστούς και χρήσιμους πολίτες. Θα είμαι κοντά σας στις προσπάθειες που καταβάλλετε, ειδικά για το δημογραφικό πρόβλημα, που στο Νομό μας είναι πολύ μεγάλο». Τέλος ο Σεβ. κ. Κύριλλος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές και του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου προς τον Σύλλογο.  

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Χαβάκης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ.  Μητροπολίτη κ. Κύριλλο που ευλόγησε την πίτα τους, και όλους τους παρισταμένους σημειώνοντας ότι η παρουσία τους ενισχύει τις προσπάθειες του συλλόγου. Παρέστησαν στην εκδήλωση και απηύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Ν. Λασιθίου κ. Εμμαν. Θραψανιώτης, o πρώην Βουλευτής κ. Κων. Δερμιτζάκης, ο Πρόεδρος της “ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.” κ. Εμμ. Φραγκούλης, ο Διευθυντής του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Λασιθίου κ. Ιω. Αρώνης, ενώ παρούσα ήταν και η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας  κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, μέλη του συλλόγου και αρκετός κόσμος.

πηγή: www.imis.gr