Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Καλαμαύκας

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου και Καθηγητού της ερήμου, πανηγύρισε με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Καλαμαύκας Ιεράπετρας.

Ανήμερα της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Αιδεσ. Οικονόμο Γεώργιο Μοναχό και τον Εφημέριο Χριστού Αιδεσιμ. Εμμανουήλ Προϊστάκη,  χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα για τον βίο και το έργο του Αγίου Αντωνίου, σημειώνοντας ότι, αν και κατά κόσμον αμόρφωτος ο τιμώμενος άγιος, κατόρθωσε χάρη στους ασκητικούς αγώνες του στα 105 χρόνια της επίγειας ζωής του να φθάσει σε μεγάλα ύψη αγιότητας και να γίνει πρότυπο, σύμβουλος και Καθηγητής των ασκητών. Επίσης, ανέφερε ότι οι άγιοι είναι οι οδοδείκτες και οι προστάτες των πιστών και ότι ο Άγιος Αντώνιος είναι συνδεδεμένος με τον οικισμό, αφού γύρωθεν υπάρχουν πλείστα σπήλαια, τόποι κατοικίας και ασκήσεως παλαιών πατέρων και ασκητών.

Στην πανήγυρη παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Παπαδοπετράκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Αθλητισμού κ. Πέτρος Μαστοράκης, ο Πρ. Βουλευτής κ. Ιω. Κουνενός και πλήθος πιστών της Ενορίας. 

πηγή: www.imis.gr