Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Αγιασμός και κοπή Αγιοβασιλόπιτας από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο στο 3ο Κ.Ε.Π. Ζήρου

Το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλος, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμ. Πρωτ. Αντώνιο Τσαγκαράκη, Εφημέριο Ενορίας Λιθινών και Αρχιερατικό Επίτροπο της Ε´ Αρχιερατικής Περιφέρειας, και τον Αιδεσιμ. π. Γεώργιο Φυτρολάκη, Εφημέριο της Ενορίας Ζήρου, τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα στο 3ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (Κ.Ε.Π.) Ζήρου.

Ο Σεβασμιώτατος, μέσα σε πολλή εγκάρδια και ευχάριστη ατμόσφαιρα, ευχήθηκε στον Διοικητή, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς και τους Σμηνίτες καλή και δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία, δύναμη, ειρήνη και ελπίδα. Επίσης, τόνισε ότι τό έργο της τιμής και της υπεράσπισης της πατρίδος σε δύσκολους καιρούς είναι επίπονο, αλλά επειδή οι υπηρετούντες έχουν και διακρίνονται από την αρετή του φιλοτίμου, θα τα καταφέρουν στο έργο τους.

Ο Διοικητής του 3ου Κ.Ε.Π. Σμήναρχος (Ε.Α.) κ. Εμμανουήλ Πάνου ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Kύριλλο, του ευχήθηκε ολόψυχα μακρά και καρποφόρα Ποιμαντορία στην ιστορική Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και του πρόσφερε  τιμητική πλακέτα με το έμβλημα  της Μονάδος.
Ακολούθησε μικρή δεξίωση, στην οποία παρακάθησε ο Σεβ. Μητροπολίτης με τη συνοδεία του και οι Αξιωματικοί της Μονάδος.

πηγή: www.imis.gr

Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου στο Γυμνάσιο Χανδρά
Στη συνέχεια ο Σεβ. είχε εποικοδομητική συζήτηση με τον Δ/ντη και τους Καθηγητές στην αίθουσα του Συλλόγου των Καθητών, οι οποίοι ανέφεραν τα προβλήματα του Σχολείου, ενώ παρόν ήταν και ο πρ. Γυμνασιάρχης Χανδρά κ. Εμμανουήλ Χρυσουλάκης.

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ο Σεβ. κ. Κύριλλος επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Χανδρά, όπου περιστοιχούμενος από τον Αιδεσιμ. Πρωτ. Αντώνιο Τσαγκαράκη,  Αρχιερατικό Επίτροπο της Ε´ Αρχιερατικής Περιφέρειας και τον Αρχιδιάκονο Αμβρόσιο Σκαρβέλη, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιτα του σχολείου και ευχήθηκε καλή χρονιά στον Διευθυντή κ. Αθανάσιο Κουρκούτη, στους καθηγητές και στους μαθητές. Στη συνέχεια διένειμε σε όλους μαθητές και τις μαθήτριες το συνοπτικό ημερολόγιο και σελιδοδείκτες της Ιεράς Μητροπόλεως με επίσης συνοπτικό ημερολόγιο του έτους 2017, και τέλος διαμοίρασε αντίτυπα Καινής Διαθήκης στους μαθητές της Β΄ τάξης.

πηγή: www.imis.gr

Επίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου στο Γυμνάσιο Κουτσουρά και Λύκειο Μακρύ Γιαλού
Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, στο πλαίσιο των καθιερωμένων επισκέψεων του σε όλα τα σχολεία της Μητροπολιτικής περιφέρειας, επισκέφθηκε διαδοχικά το Γυμνάσιο Κουτσουρά, το Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού και το Γυμνάσιο Χανδρά.
Στο Γυμνάσιο Κουτσουρά, πρώτο σταθμό των επισκέψεών του, ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Περαντώνης και ο σύλλογος των διδασκόντων του σχολείου υποδέχθηκαν τον Σεβ. κ. Κύριλλο και αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος πέρασε από όλες τις τάξεις και ευχήθηκε καλή χρονιά στα παιδιά δίδοντάς τους το συνοπτικό ημερολόγιο του 2017 και τον σελιδοδείκτη με την εικόνα του Αγίου Πορφυρίου, τα οποία εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας προκειμένου να μοιρασθούν στη μαθητιώσα νεολαία της Μητροπόλεως. Παράλληλα, ο Σεβ. κ. Κύριλλος διαμοίρασε αντίτυπα Καινής Διαθήκης από τις εκδόσεις του Κοινωφελούς Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως «Παναγία η Ακρωτηριανή» στους 41 μαθητές της Β΄ τάξης.  ενώ είχε σύντομη επικοινωνία με τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.
Στο παρακείμενο Λύκειο Μακρύ Γιαλού, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  κ. Κύριλλο υποδέχθηκε η Διευθύντρια κ. Δήμητρα Χαμηλάκη και καθηγητές του σχολείου. Ο Σεβ. κ. Κύριλλος πέρασε από όλες τις αίθουσες και διένειμε στους μαθητές και τις μαθήτριες το συνοπτικό ημερολόγιο και σελιδοδείκτες της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2017, ενώ στους τελειόφοιτους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, καθώς και στους Καθηγητές μοίρασε μαζί με τις ευχές του για το νέο έτος και το  ημερολόγιο τσέπης της Ι. Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.
Στο Γυμνάσιο Κουτσουρά και στο Γενικό Λύκειο Μακρύ Γιαλού τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, συνόδευαν οι Αιδεσιμολογιώτατοι Πρωτ.  Ιωάννης Νεστοράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Στ΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας, και οι διδάσκοντες Οικονόμος Γεώργιος Χατζάκης, φιλόλογος καθηγητής, και π. Εμμανουήλ Φραγκιαδάκης, Θεολόγος καθηγητής. 

πηγή: www.imis.gr