Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επεσκέφθηκε τα Λύκεια και τα Γυμνάσια της ΣητείαςΕπίσκεψη του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου στο Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑ.Λ. Σητείας 

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, στο πλαίσιο των καθιερωμένων επισκέψεων του σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μητροπολιτικής περιφέρειας, προκειμένου να επικοινωνήσει με τη σχολική κοινότητα, επισκέφθηκε τα δύο Λύκεια (Γενικό και Επαγγελματικό) της πόλης της Σητείας.
Τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο υποδέχθηκαν οι Διευθυντές των δύο Σχολικών Μονάδων κ. Γεώργιος Ταμπουρατζής και κ. Γρηγόριος Προϊστάκης αντίστοιχα, οι οποίοι τον συνόδευαν στις αίθουσες διαδασκαλίας μαζί με τη συνοδεία του, τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιο Γουλιέλμο, συνταξιούχο Κληρικό και πρώην Λυκειάρχη Σητείας, τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη, Θεολόγο καθηγητή, τον Αιδεσιμ. Ιερέα Αντώνιο Μεταξάκη, Εφημέριο Ενορίας Πισκοκεφάλου, τον Αρχιδιάκονο Αμβρόσιο Σκαρβέλη και τον Διάκονο Γεώργιο Μονιό.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και προκοπή, καλή πρόοδο και επιτυχία, και διένειμε σε όλους τους μαθητές της Α´ καί Β´ τάξεως του Λυκείου το συνοπτικό ημερολόγιο και τον σελιδοδείκτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, που είναι αφιερωμένος  στον άγιο της εποχής μας, Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, ενώ στους μαθητές της Γ´ τάξεως και υποψηφίους διενένειμε και το ημερολόγιο τσέπης του 2017. 


Επισκέψεις  του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου
στα 1ο και 2ο Γυμνάσια Σητείας, και στα  Γυμνάσια Παλαικάστρου και Τουρλωτής. Διανομή Καινής Διαθήκης στους Μαθητές της Β´ Γυμνασίου


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου τα 1ο και 2ο Γυμνάσια Σητείας, και τα  Γυμνάσια Παλαικάστρου και Τουρλωτής, προκειμένου να ευχηθεί για το νέο έτος και να διανείμει την Καινή Διαθήκη σε όλους τους μαθητές της Β΄ τάξης.
Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν οι Διευθυντές του 1ου καί του 2ου Γυμνασίου κ. Κυριάκος Διβανίδης και κ. Γεώργιος Ρεΐζης αντίστοιχα και ο Σύλλογος των Καθηγητών, με τους οποίους αντάλλαξε ευχές για τη νέα χρονιά, ενώ εκείνοι του ευχήθηκαν για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον  Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμονα Αυγουστινάκη, Προϊστάμενο του Ι. Ναού Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας και τον Θεολόγο Καθηγητή και Υποδιευθυντή του 2ου Γυμνασίου κ. Γεώργιο Ζωγραφίνη, πέρασε από όλες τις αίθουσες διδασκαλίας. Μαζί με τις θερμές ευχές του για το νέο έτος διένειμε το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως και διένειμε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ημερολόγια και σελιδοδείκτες. Επίσης, στους 120 μαθητές της Β΄ τάξης των δύο σχολείων έδωσε αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, τα οποία έχει εκδώσει για αυτό τον σκοπό το Κοινωφελές Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Παναγία Ακρωτηριανή», με πρωτότυπο κείμενο και εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετάφραση των τεσσάρων Καθηγητών στη δημοτική γλώσσα. 

Στη συνέχεια, ο Σεβ. Μητροπολίτης, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Ρελάκη, Εφημέριο Παλαικάστρου και Αρχιερατικό Επίτροπο της Δ΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Παλαικάστρου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Λαποκωνσταντάκη και τους λοιπούς διδάσκοντες και διδασκομένους του σχολείου. Ο Σεβ. ευχήθηκε στα παιδιά καλή χρονιά με πρόοδο και αισιοδοξία και τους μοίρασε το συνοπτικό ημερολόγιο, σελιδοδείκτες και αντίτυπα της Κ.Δ. στους είκοσι μαθητές της Β΄ Τάξης, που τα τελευταία χρόνια αδιαλείπτως διανέμεται για το μάθημα των Θρησκευτικών  σε όλα τα Γυμνάσια της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

Τέλος, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον Αιδεσιμώτατο Πρωτ. π. Νικόλαο Φραγκίδη, Εφημέριο της Ενορίας Τουρλωτής, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Τουρλωτής και διένειμε στους μαθητές και τις μαθήτριες ημερολόγια, σελιδοδείκτες και την Καινή Διαθήκη στους έξι μαθητές της Β΄ τάξης. Τον Σεβ. κ. Κύριλλο υποδέχθηκαν εγκάρδια και του ευχήθηκαν για την εκλογή και ενθρόνισή του ως νέου Μητροπολίτου, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Σάββας Καλένης, ο Θεολόγος Καθηγητής κ. Αναστάσιος Παπίδης, η Φιλόλογος καθηγήτρια κ. Μετζογιαννάκη και άλλοι Καθηγητές. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τα παιδιά, στα οποία μίλησε κατάλληλα εξαίροντας τις ιδιαιτερότητες του Σχολείου τους, τους έδωσε πατρικές νουθεσίες, ενώ μία μαθήτρια πήρε συνέντευξη από τον Σεβ. για την Εφημερίδα του Σχολείου. 


πηγή: www.imis.gr