Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας

Το εσπέρας της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ερυθρού Σταυρού.
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο των Εθελοντών Σαμαρειτών και των Εθελοντριών Νοσηλευτριών και τόνισε την αξία του εθελοντισμού και την προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο. Ειδικότερα, αναφέρε ότι οι Εθελοντές Σαμαρείτες κάνουν πράξη την έξοδο από τον εαυτό μας, από το εγώ μας, και την προσέγγιση του «άλλου», του διαφορετικού, του ξένου, ανεξάρτητα από χρώμα, φύλλο, θρησκεία. Εξήρε τη συμβολή του Προέδρου κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλου και το ρόλο του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας στην προαγωγή της τοπικής κοινωνίας και τον κάλεσε να κόψει την αγιοβασιλόπιτα.

Ακολούθησε προσφώνηση του Προέδρου, ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά και αναφέρθηκε στο έργο του Ερυθρού Σταυρού κατά τη χρονιά που πέρασε, λέγοντας ότι όλοι οι Ιεραπετρίτες πρέπει να αισθάνονται υπερηφάνεια, γιατί το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας δίδει το παρόν παντού σε όλον τον κόσμο, και όχι μόνο στην Κρήτη, ή τη χώρα μας, όταν παραστεί ανάγκη.
Στην εκδήλωση της κοπής της αγιοβασιλόπιτας παρέστησαν και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας Υπαστυνόμος Α΄ κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Αντώνιος Πετράς, ο Γραμματέας του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Χαράλαμπος Κανάκης, ο υπεύθυνος του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Αγγελάκης, οι εκπρόσωποι του τοπικού Ερυθρού Σταυρού και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων. 

 πηγή: www.imis.gr

Επίσκεψη του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ιεράπετρας στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο

Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου η Πρόεδρος κ. Δώρα Κουρίνου και το οκταμελές Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ιεράπετρας επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου υπέβαλε ευχές και σεβάσματα στον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Κύριλλο για την ανάληψη των καθηκόντων του και για τη νέα χρονιά, τον οποίο ενημέρωσαν  για τους σκοπούς και τις φιλανθρωπικές δράσεις στήριξης και παροχής υλικής βοήθειας ενός εκ των αρχαιοτέρων Συλλόγων της πόλεως σε εμπερίστατους και ενδεείς συμπολίτες μας, ανάμεσά τους και πολλοί φοιτητές απόρων οικογενειών. Τέλος κατέθεσαν προτάσεις συνεργασίας με την τοπική Εκκλησία και συζήτησαν το πάγιο αίτημά τους για την εξεύρεση στέγης του Συλλόγου. 
Πηγή: www.imis.gr

Κοπή Αγιοβασιλόπιτας στο Δήμο Ιεράπετρας


Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Κληρικούς της πόλεως, ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα του Δήμου Ιεράπετρας στη Δημοτική αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών υπαλλήλων και παρουσία των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και των λοιπών τοπικών Αρχών.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους και στον εορτάζοντα Δήμαρχο κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη χρόνια πολλά, καλή δύναμη στο έργο του, με συνεργασία, ομόνοια και αγάπη. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Καλαντζάκη, της Αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου κ. Παλαγίας Πετράκη, του Αντιπεριφερειάρχου Δημόσιας Υγείας κ. Εμμανουήλ Κλώντζα, του Περιφερειακού Συμβούλου της Περιφ. Ενότητας Λασιθίου κ. Ιω. Γουλιδάκη και του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας κ. Γεωργίου Προϊστάκη, οι οποίοι έδωσαν τις ευχές τους για το νέο έτος. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Ιεροψάλτες της Ιεράπετρας  με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη κ. Ιω. Αρώνη, Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης», απέδωσαν επίκαιρους ύμνους (Απολυτίκια εορτής Θεοφανείων, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου και Αγίου Θεοδοσίου) και τα Βυζαντινά κάλαντα Πρωτοχρονιάς. 


Στην εκδήλωση παρέστη ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Ταξίαρχος κ. Εμμαν. Πετάσης, οι Αντιδήμαρχοι και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Αρχών.

πηγή: www.imis.gr

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επεσκέφθηκε το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και μοίρασε Καινές Διαθήκες


Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφθηκε δύο σχολεία στην πόλη της Ιεράπετρας, για να έλθει σε επαφή με τους διδάσκοντες και τους διδασκομένους με αφορμή την  έναρξη του νέου ημερολογιακού έτους.
Τον Σεβ. κ. Κύριλλο υποδέχθηκαν εγκάρδια οι Διευθυντές των δύο σχολικών μονάδων κ. Σοφία Κονταξάκη και κ. Θεόδωρος Μανουσάκης αντίστοιχα. Με έκδηλη τη χαρά στα πρόσωπά τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου και στη συνέχεια του 1ου Γυμνασίου της πόλης υποδέχθηκαν τον Σεβ.

Ειδικότερα στο 2ο Γυμνάσιο ο Σεβ. κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τη Γυμνασιάρχη κ. Σοφία Κονταξάκη τον Θεολόγο Καθηγητή του σχολείου κ. Δημ. Χοϊλού και από τον Εφημέριο της Ενορίας Αισεδ. Πρωτ. Σάββα Λιναρδάκη,  πέρασαν από όλα τα τμήματα και ευχήθηκε  στους μαθητές καλή χρονιά και παράλληλα τους διένειμε το ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας για το 2017, τον ειδικό  σελιδοδείκτη με το ημερολόγιο τους νέου έτους και  διένειμε στους περίπου 85 μαθητές της Β΄ τάξης αντίτυπα της Καινής Διαθήκης, τα οποία έχει εκδώσει για αυτό τον σκοπό το Κοινωφελές Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Παναγία Ακρωτηριανή», με πρωτότυπο κείμενο και εγκεκριμένη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετάφραση των τεσσάρων Καθηγητών στη δημοτική γλώσσα.

 Στη συνέχεια ο Σεβ. κ. Κύριλλος επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο  της πόλεως, όπου, συνοδευόμενος από  τον Διευθυντή κ. Θεοδ. Μανουσάκη, τον Υποδιευθυντή και Θεολόγο Καθηγητή κ. Φιλοκτ. Τζαράκη και τον Αιδεσιμολ. Εφημέριο της Ενορίας Τιμίου Σταυρού Ιεράπετρας Πρωτ. Εμμανουήλ Μολυμπάκη, πέρασε διαδοχικά από όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και μαζί με την ευλογία και τις πατρικές του ευχές για καλή και καρποφόρα χρονιά διαμοίρασε το συνοπτικό ημερολόγιο και τον σελιδοδείκτη που εξέδωσε η Ιερά Μητροπόλη για το έτος 2017. Επίσης ο Σεβ. κ. Κύριλλος διένειμε στους  εννενήντα πέντε μαθητές της Β΄ τάξης αντίτυπα της Καινής Διαθήκης.


Και στα δύο παραπάνω σχολεία ο Σεβασμιώτατος είχε σύντομη συνομιλία και αντάλλαξε ευχές για τη νέα χρονιά με τον σύλλογο των Καθηγητών, στους οποίους και πρόσφερε το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αιδίμου Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.
πηγή: www.imis.gr