Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Οι Ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών, του Εσπερινού των Θεοφανείων και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και του Μεγάλου Αγιασμού

Tο πρωί της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, του Εσπερινού των Θεοφανείων, και εν συνεχεία της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος του Μετανοείτε (κάτωθεν του Ι. Καθεδρικού Ναοῦ Αγίας Φωτεινής) Ιεράπετρας, ενώ πριν την Απόλυση, κατά την τάξη τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού της παραμονής των Θεοφανείων.

πηγή: www.imis.gr

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας
Το εσπέρας της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριο Αγγελάκη, Προϊστάμενο του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, και τον Αιδεσιμολ. Οικονόμο π. Αθανάσιο Ταρλαντέζο, Προϊστάμενο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Γεωργίου Ιεράπετρας,  μετέβη στην ανδρώα Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Ιεράπετρας, όπου ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα της Μονής.
Ο Σεβαμιώτατος, μέσα στο εόρτιο κλίμα των ημερών και σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, ευχήθηκε στους Πατέρες της Μονής, τον Πανοσιολ. Ηγούμενο Αρχιμ. Παΐσιο Δερμιτζάκη, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Φιλάρετο Ζαχαριουδάκη και τον Ιερολογιώτατο Διάκονο π. Γαβριήλ Καπανταϊδάκη καλή και ευλογημένη χρονιά.

πηγή: www.imis.gr

Προσκύνημα και κοπή Αγιοβασιλόπιτας στην Ιερά Μονή Κρεμαστών


Το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κρεμαστών Νεαπόλεως, όπου προσκύνησαν στο καθολικό και στη συνέχεια ευλόγησαν την Αγιοβασιλόπιττα της Μονής. Κατόπιν προτροπής του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, την Αγιοβασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευχήθηκε στην Ηγουμένη Μοναχή Χρυσοστομία και στην Αδελφότητα της Μονής καλή και ευλογημένη χρονιά.


πηγή: www.imis.gr