Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Αρχιμ. Ιωαννικίου ΑνδρουλάκηΤο μεσημέρι της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βαχού Βιάννου η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ιωαννικίου Ανδρουλάκη, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίῳ το βράδυ της Τετάρτης 6/12 σε ηλικία 93 ετών.
Στην ακολουθία μετείχαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.
Επίσης συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Σητείας, όπου ο μακαριστός Αρχιμ. Ιωαννίκιος διετέλεσε Ηγούμενος, και πλειάδα Κληρικών, ενώ παρέστη πλήθος πιστών και πνευματικών τέκνων του εκλιπόντος Γέροντος.
Επικήδειους εκφώνησαν εκ μέρους των πνευματικών τέκνων ο Εισαγγελέας Ηρακλείου κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε με στη ζωή και την αγία βιωτή του Γέροντος, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Στυλιανός Γεωργιανάκης, Εφημέριος Άρβης, και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, ο οποίος με θεολογικό και ταυτόχρονα απλό λόγο, σκιαγράφησε την προσωπικότητα του Γέροντος Ιωαννικίου και τη σχέση του με τον Όσιο Χατζηανανία της Μονής Εξακουστής.
Ο κατά κόσμον Μιχαήλ Ανδρουλάκης γεννήθηκε στις Μάλλες Ιεράπετρας το έτος 1924 και εκάρη Μοναχός το έτος 1946 στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας. Διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού από το 1952 έως το 1963, οπότε μετεθέθη στην Ιερά Μονή Παναγίας Εξακουστής Μαλλών. Εκεί ο μακαριστός π. Ιωαννίκιος μόνασε έως το 1976, οπότε η Μονή μετετράπη σε γυναικεία. Το 1977 ενεγράφη στην Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου Άρβης, όπου παρέμεινε έως το 1992, οπότε εγκαταστάθηκε μόνιμα ως Εφημέριος στο Βαχό Βιάννου, όπου διέμενε μέχρι και την κοίμησή του. 


www.imis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου