Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας


Tην Kυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως 24 Δεκεμβρίου, o Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας.
Στην oμιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο πολυάριθμο εκκλησίασμα για την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι παρατίθεται ο γενεαλογικός κατάλογος του Κυρίου μας, διαιρούμενος σε τρεις ιστορικές περιόδους, για να καταδειχθεί ότι ο εκ της Παρθένου Μαρίας γεννηθείς Κύριος μας Ιησούς Χριστός, είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας, που σύμφωνα με τις προφητείες είναι απόγονος του πατριάρχου Αβραάμ και του βασιλέως Δαβίδ. Επίσης διδασκόμαστε από τον μακρύ αυτό κατάλογο ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε τους γεννήτορες και προγόνους μας που με τη συνεργεία του Θεού μας έφεραν στον κόσμο, αλλά να προσπαθήσομε και εμείς να καταλογραφηθούμε στον κατάλογο των απογόνων του Χριστού.
Τέλος ευχήθηκε όλοι να προετοιμάσουμε κατάλληλα τον εαυτό μας για τη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων, ώστε ο εν σπηλαίω ταπεινά γεννηθείς Κύριός μας Ιησούς Χριστός να βρει χώρο και στις καρδιές μας για να ανακλιθεί και να γεμίσει με χαρά, αγάπη, πίστη και ελπίδα τη ζωή μας.
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος, εκτός από τον Προϊστάμενο του ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. Φιλοκτήμονα Αυγουστινάκη, οι συνταξιούχοι Εφημέριοι Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιος Γουλιέλμος και Αιδεσιμ. Σκευοφύλαξ Μιχαήλ Θαλασσινός, ενώ παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδ. Πατεράκης.


www.imis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου