Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017

Δέματα αγάπης για 622 άτομα από την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας


Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, το πρωΐ ενόψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, διένειμε νωπά κοτόπουλα και τυρί σε 230 οικογένειες και 622 ενδεείς απόρους και νεοπτώχους συνανθρώπους μας, που βιώνουν πιο έντονα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών.
Οι Εφημέριοι και μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων παρέλαβαν τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν στους καταγεγραμμένους ανά Ενορία οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας, προκειμένου και αυτοί να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη αγαθά κατά τις ημέρες των εορτών. Η παραλαβή πραγματοποιήθηκε το πρωί στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, για τις Ενορίες της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας, και το μεσημέρι στην αίθουσα Συσσιτίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Σητείας, για τις Ενορίες του Δήμου Σητείας.
Ειδικότερα, με δαπάνες του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας αγοράστηκαν και διανεμήθηκαν 755 κιλά νωπό κοτόπουλο και 250 κιλά τυρί γραβιέρα, τα οποία μέσω των κατά τόπους Ενοριών να διανεμηθούν σε άνεργους και άπορους συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας. .
Οι Εφημέριοι ευχαρίστησαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο για τη συνέχιση της φιλανθρωπικής αυτής δραστηριότητας, προστρέχοντας για μια ακόμη φορά να συνδράμει, ώστε τις άγιες μέρες των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου να μπορέσουν όλοι οι συνάνθρωποί μας να έχουν τα στοιχειώδη για τους ίδιους και για τα μέλη των οικογενειών τους. Επίσης, υποσχέθηκαν ότι, στο μέτρο του δυνατού, θα συμβάλλουν και οι Ενορίες τους, προσθέτοντας στα δέματα αυτά αγάπης και άλλά είδη τροφίμων, όπως ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, γάλα κ.λπ., στο πλαίσιο της έμπρακτης αλληλεγγύης σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, λόγω της οικονομικής κρίσης.


www.imis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου