Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στην πανήγυρη του πολιούχου Ηρακλείου Αγίου Μηνά
Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, πανηγύρισε με λαμπρότητα ο φερώνυμος Ιερός Μητροπολιτικός Ναός της πόλεως του Ηρακλείου. Τελέσθηκε Συνοδική Θεία Λειτουργία στην οποία έλαβε μέρος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.
Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, Πρόεδρος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ενώ έλαβαν μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, oι Σεβ. Αρχιερείς της Εκκλησίας της Εκκλησίας Κρήτης και ο Θεοφ. Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος. 
Ακολούθησε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της σεπτής εικόνος του εορταζομένου αγίου σε κεντρικές οδούς της πόλεως, με τη συμμετοχή των Σεβ. Αρχιερέων, του Ιερού Κλήρου της πόλεως και πλήθους Ηρακλειωτών. 


Στην πανήγυρη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου, πολιούχου και προστάτου της πόλεως, παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασ. Λαμπρινός, οι Βουλευτές Νομού Ηρακλείου και σύσσωμες οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές του τόπου. 

www.imis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου