Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλοςστην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Πρέβελη


Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ιεράρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, έλαβε μέρος στην πανήγυρη της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Πρέβελη Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης.
Μετά την Ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, έγινε πέριξ του μοναστηριού η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, που αποτελεί το σημαντικότερο κειμήλιο της Μονής καθώς φέρει στη βάση του μεγάλο τεμάχιο Τιμίου Ξύλου που κατά την παράδοση ήλθε από την Κων/πολη, και ακολούθησε η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο και η ευλόγηση των άρτων στο προαύλιο της Μονής. Στη συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, κατά το οποίο προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος και έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος. Επίσης έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Ιάκωβος Λυκάκης και άλλοι Ηγούμενοι Μονών και Κληρικοί της περιοχής.
Τον θείο λόγο κήρυξε επίκαιρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα και το πολίτευμα του Σταυρού, τονίζοντας ότι αποτελεί το σύμβολο θυσίας και αγιασμού των χριστιανών.
Στην πανήγυρη, που αποτελεί τη δεύτερη πανήγυρη της ιστορικής αυτής Μονής, παρέστη πλήθος πιστών από τον Νομό Ρεθύμνης και τη τη νότια Κρήτη.


www.imis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου