Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Η Μικρή Παράκληση στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας


Το απόγευμα της Πέμπτης 11 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.
Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στο προαύλειο του σπηλαιώδους ναού, αναφερθείς στη δύναμη των Μητρικών πρεσβειών της Θεομήτορος, την οποία, όπως τόνισε, ευχαριστούμε και παρακαλούμε κατά τις Ιερές Παρακλήσεις, εναποθέτοντας της τις θλίψεις, τους καημούς και τα αιτήματά μας. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε όλοι να παρακαλέσουμε τη Μητέρα του Κυρίου μας και Μητέρα όλου του κόσμου να μας σκεπάζει με την ακαταίσχυντη προστασία Της και να μας ενθυμείται στην επουράνια δόξα Της μεσιτεύοντας στον παντοκράτορα Υιό Της και Θεό μας για τη σωτηρία όλων μας.
Στην ακολουθία, που έψαλε καλλικέλαδα και ιδιαίτερα κατανυκτικά πολυμελής χορός ιεροψαλτών, συμμετείχε πλήθος πιστών από ολόκληρο τον Νομό Λασιθίου.


www.imis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου