Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι. Μ. Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου


Το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, που ετοιμάζεται για να εορτάσει τη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.


Τον θείο λόγο κήρυξε επίκαιρα ο λόγιος Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, Αρχιγραμματεύων της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του σεληνιαζομένου νέου, επισημαίνοντας τη δύναμη της πίστεως, της οποίας αρκεί «κόκον σινάπεως» για να μετακινήσει ακόμα και βουνό. Τέλος, αναφέρθηκε στους άρρηκτους δεσμούς μεταξύ της Αποστολικής Εκκλησίας Κρήτης και της εσταυρωμένης Μητέρας Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, διαβίβασε τις ευχές και ευλογίες εκ του μαρτυρικού και αειφεγγούς Φαναρίου της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, και ευχήθηκε σε όλους καλή πανήγυρη για την επικείμενη μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. κ. Βαρθολομαίος ανέγνωσε Τρισάγιο στον παρακείμενο Τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου στον αύλειο χώρο του ναού.
Ακολούθησε επίσκεψη των Σεβ. Αρχιερέων στην ιστορική Μονή Ταξιαρχών στα Κρεμαστά. 


www.imis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου