Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Μέγας Παρακλητικός Κανόνας στην Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένης Ιεράπετρας


Το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυωμένου Ιεράπετρας.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος μίλησε στο εκκλησίασμα για το πρόσωπο της Θεοτόκου, τη σημασία και τη δύναμη της ακατάπαυστης Μητρικής πρεσβείας Της προς τον Υιό της και Θεό μας. Όπως σημείωσε, η Παρθένος Μαρία χάρη στην υπακοή, την καθαρότητα, την ταπεινότητα και την αγάπη της στον Θεό αναδείχθηκε το «μεθόριον μεταξύ κτιστής και ακτίστου φύσεως», η «μετά Θεόν θεός» και «η τα δευτερεία της Τριάδος έχουσα». Αποτελεί το καταφύγιο των χριστιανών, οι οποίοι την επικαλούνται σε κάθε δύσκολη περίσταση της ζωής τους, εναποθέτοντας της την ελπίδα, τα βάσανα και τους καημούς τους, επειδή γνωρίζουν ότι η Αειπάρθενος Μαρία αφουκράζεται τον ανθρώπινο πόνο και σπεύδει προς βοήθειαν. Επίσης, αναφέρθηκε στην ιστορική και παλαίφατη Ιερά Μονή Παναγίας Βρυωμένου Ιεράπετρας με τις τοιχογραφίες εξακοσίων περίπου και παρότρυνε όλοι να παρακαλέσουμε τη Υπεραγία Θεοτόκο, που ήταν απαλλαγμένη από προσωπικές αμαρτίες, να μας βοηθήσει να βρούμε τον δρόμο της σωτηρίας.
Στην ακολουθία, που έψαλαν που έψαλε πολυμελής χορός ιεροψαλτών με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας «Αγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννη Αρώνη, παρέστησαν εκτός από τους διαμένοντες στη Μονή κατά την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, κάτοικοι και παρεπιδημούντες από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας.


www.imis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου