Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον βυζαντινό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άσσαρης


Την Πέμπτη 10 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον γραφικό τοιχογραφημένο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άσαρης, μετόχι της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας.
Κατ᾽ έτος μία ημέρα του Δεκαπενταυγούστου, σύμφωνα με παλαιό έθιμο, οι Δεκαπενταριστές της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης, αλλά και αρκετοί κάτοικοι από τα γύρω χωριά, ανηφορίζουν στο οροπέδιο της Άσαρης και λειτουργούνται στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου οι Πατέρες της Ιεράς Μονής τελούν τη Θεία Λειτουργία. Ο ναός είναι κατάγραφος με τοιχογραφίες του 14ου αιώνα, ενώ διατηρούνται και χαράγματα, που αποδεικνύουν την ιστορικότητα του μνημείου. Τα τελευταία χρόνια συντηρήθηκε με την συνεργασία και τη συνδρομή της 13ης Εφορείας Αρχαιοτήτων, όταν Προϊστάμενος ήταν ο κ. Μιχάλης Ανδριανάκης.
Στη Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης από την Ιερά Μονή Φανερωμένης και ο Αρχιδιάκονος Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ενώ έψαλλαν ο Αιδεσιμ. Ανδρέας Πιτροπάκης από την Ενορία Μεταμορφώσεως Κυρίου πόλεως Ιεραπέτρας και ο διδάσκων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Ευάγγελος Φραγκούλης. 


www.imis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου